News Flash:

Elevii revin in banci din 13 septembrie, dar anul scolar incepe cu mai multe neajunsuri in Timis

30 August 2021
655 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi 1

Fara toate produsele necesare preventiei impotriva Covid-19, cu mobilier neadecvat, fara autorizatii la incendiu sau paza in scoli, sunt cateva dintre problemele pe care le intampina scolile din Timis inainte de inceputul anului scolar. Autoritatile locale asigura insa ca toate acestea se vor rezolva treptat, iar elevii pot reveni in banci din 13 septembrie.
 
 
Toti elevii din tara revin in banci din 13 septembrie, atat timp cat incidenta in localitate nu va trece de 6/1000 de locuitori, asa cum au anuntat autoritatile nationale. Acum se vad si rezultatele perioadei de invatamant online: cifrele mari ale abandonului scolar sau gradul de analfabetism functional.

In Timis, un raport al Comisiei mixte de verificare si control al stadiului pregatirii scolilor din judetul Timis pentru inceperea anului scolar, invocat de prefectul judetului, arata ca anul scolar va incepe cu probleme majore, dar care vor fi rezolvate din mers.

Timisul are 591 de unitati de invatamant, iar pana in acest moment doua nu au fost dotate cu dezinfectanti de maini sau suprafete, iar alte 80 de unitati nu au primit masti de protectie impotriva virusului. Inspectorul scolar general al Timisului da certitudinea insa ca toate scolile vor fi dotate corespunzator pana in 13 septembrie.

„Va asigur ca nicio unitate de invatamant din judetul Timis nu va incepe anul scolar fara dotare corespunzatoare, pe o perioada de cel putin doua luni, cu stocuri suficiente pentru prevenirea virusului SARS-COV-2. Avem suficiente pentru a acoperit nevoia si conducerile localitatilor sunt preocupate de un inceput de an bun, asa ca si ele vor interveni”, spune Marin Popescu, inspectorul scolar general al judetului.

Sunt insa probleme si la infrastructura scolara, dar care se vor rezolva din mers. 88 de corpuri de cladire in care elevii invata nu au autorizatie de incendiu si alte 14 nu au autorizatie sanitara de la Directia de Sanatate Publica. In ceea ce priveste transportul scolar, este nevoie de microbuze noi, mobilier si sali de clasa renovate. Cat despre protectia in scoli, 286 de scoli din judet nu au camere video de supraveghere sau paza, cele mai multe, peste 240, fiind din mediul rural.

„Siguranta si bunastarea elevilor este un aspect care nu poate fi negociat de niciun factor implicat. Fac un apel la toate administratiile publice locale, din judetul Timis, pe raza carora se afla aceste 286 de unitati de invatamant, sa aloce in buget, cat de curand, sumele necesare pentru dotarea acestor unitati cu sisteme tehnice de supraveghere video sau sa asigure paza la aceste unitati prin paza umana. O parte din responsabilitate, insa, revine si parintilor si cadrelor didactice, pe care ii rog sa fie vigilenti la comportamentul si activitatile, nu doar scolare, ale copiilor si sa semnaleze orice aspect care li se pare suspect, pentru a preveni din timp fapte antisociale”, transmite prefectul judetului Timis Zoltan Nemeth.

Noul an scolar este programat sa inceapa in 13 septembrie, pe doua semestre – semestrul I, din 13 septembrie pana in 22 decembrie si semestrul al II-lea, din 10 ianuarie pana in 10 iunie 2022. In scoli au fost interzise mastile textile, iar parintii urmeaza sa primeasca formulare vizavi de acordul pentru vaccinarea copiilor lor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005988 (s)