News Flash:

Recuperare gratuita pentru pacientii de la sectia de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean din Timisoara

28 Octombrie 2013
1361 Vizualizari | 0 Comentarii

Pacienţii care au suferit o intervenţie chirurgicală şi sunt internaţi pe Secţia de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean din Timişoara vor avea parte de recuperare gratuită. Doi medici specialişti în kinetoterapie s-au oferit să asigure voluntar asistenţa bolnavilor. Iniţiativa lor este cu atat mai bună cu cat pacienţii cu probleme vasculare au cea mai mare nevoie de o astfel de recuperare. Conducerea secţiei speră să găsească, în timp, şi o modalitate de plată a celor doi tineri medici. Rodica Ionaş a suferit în urmă cu cateva zile o operaţie de by-pass la unul dintre membrele inferioare. A făcut pană acum doar două sedinţe de recuperare, iar rezultatele se văd: "Imediat după ce am avut amputat degetul, am început să fac exerciţiile care mi-au fost recomandate şi am simţit că au efect. Piciorul a fost mult mai atrofiat şi şi-a revenit".
Kinetoterapeutul Radu Butu ne precizează: "Încercăm să scădem timpul de internare a pacienţilor, de spitalizare, printr-o mobilizare precoce şi ulterior pacienţii când vor merge acasă, recuperarea lor va fi mai rapidă pentru că ştiu ce-au de făcut şi pleacă şi cu nişte informaţii şi cu nişte lucruri învăţate din spital".

Unul dintre medicii care s-a oferit voluntar să asigure recuperarea pacienţilor a practicat această meserie ani buni în Danemarca. Acum intenţionează să aplice ce-a învăţat şi în spitalele din România.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005666 (s)