News Flash:

Reactia unui oficial rus la „gafa” lui Mihai Fifor privind existenta rachetelor balistice la Deveselu: Multumesc pentru adevarul spontan

2 August 2018
687 Vizualizari | 0 Comentarii
fifor z1ub82ym3x 1000x600

Secretarul ambasadei Rusiei la Bucuresti, Pavel Alekseenko, a declarat, referitor la declaratiile ministrului Apararii Mihai Fifor, care a spus ca la baza de la Deveselu ar fi "rachete balistice", ca sunt inca o dovada ca scutul este "o amenintare directa la adresa securitatii Federatiei Ruse".
"Declaratia lui Fifor este inca o dovada ca scutul american din Deveselu reprezinta o amenintare directa si imediata la adresa securitatii nationale Federatiei Ruse. Multumesc, dle Fifor pentru adevarul spontan", a afirmat secretarul ambasadei Rusiei la Bucuresti, Pavel Alekseenko, intr-o postare miercuri pe Facebook.

Ministrul Apararii a declarat marti seara la Antena 3 ca la baza de la Deveselu sunt ”rachete balistice”.

"Cum ar putea fi vreodata presedintele Putin incantat de faptul ca in Romania avem baza militara de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodata presedintele Putin sa fie incantat ca avem baza de la Mihail Kogalniceanu, populata cu militari americani si noi insistam in continuare fata de SUA in parteneriatul strategic sa asiguram permanenta militarilor americani pe teritorul romanesc? Cum ar putea Federatia Rusa sa fie incantata ca Romania isi dezvolta capabilitatile navale?", a declarat marti seara Mihai Fifor, la Antena 3.
Ulterior, ministrul Apararii a declarat, pentru MEDIAFAX, ca la Deveselu nu exista rachete balistice si ca intreaga situatie iscata in urma afirmatiilor de marti seara reprezinta o „inflamare artificiala” si o eroare de intelegere.

„Categoric, nu avem (rachete balistice, n.r.) A fost o inflamare articiala a unui subiect extrem de delicat. Eu am declarat cat se poate de clar faptul ca la Deveselu nu exista rachete balistice si sustin punctul de vedere si-l afirm cu toata taria. Sistemul de la Deveselu are rachete interceptoare si sunt lucruri foarte bine cunoscute. Toti cei care incearca acum sa faca un joc mai mult decat iresponsabil pe un astfel de subiect cred ca gresesc foarte mult. Cert este ca, in cel mai rau caz, a fost vorba de o greseala de intelegere. Eu nu am afirmat niciodata ca la Deveselu s-ar afla rachete balistice. Este, oricum, un lucru foarte greu de crezut ca ministrul Apararii vreodata ar putea sa sustina asemenea chestiune. Cred ca a fost o intrepretare gresita. Cred ca de-a lungul acestor luni am incercat cu totii sa aratam ca pozitionarea Romaniei este una foarte ferma si lucrurile acestea cred ca au fost clar intelese”, a declarat ministru Apararii, Mihai Fifor, pentru MEDIAFAX.


fifor ministrul apararii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006606 (s)