News Flash:

Franta a interzis folosirea telefoanelor mobile in scoli

31 Iulie 2018
865 Vizualizari | 0 Comentarii
telefon

Copiii care merg la scolile din Franta vor trebui sa lase acasa telefoanele sau sa le tina inchise in timpul orelor. Acest lucru se va intampla cand va incepe noul an scolar din luna septembrie, transmite RFI.
Parlamentul francez a adoptat luni interzicerea smartphone-urilor in colegii si licee pentru copiii sub 14-15 ani, printr-un ultim vot in Adunarea Nationala. Initiativa privind „incadrarea utilizarii telefonului mobil in institutiile de invatamant scolar”, a fost o promisiune de campanie a presedintelui Emmanuel Macron si a fost adoptata cu o larga majoritate: un vot „impotriva” si 62 „pentru”.

Prin proiectul de lege se va interzice folosirea oricarui obiect conectat - ceas, mobil sau tableta - in scoli si colegii. Vor exista exceptii ”in vederea unui uz pedagogic”, iar acest lucru se va intampla  la cerintele fiecarei institutii prin propriul regulament sau in cazul copiilor cu dizabilitati, conform PHYS.org.

O lege anterioara, adoptata in 2010, a interzis deja folosirea smartphone-urilor in timpul orelor de curs.

Ministrul educatiei, Jean-Michel Blanquer, a spus ca vechea lege nu a fost aplicata in intregime, iar noul proiect poate „trimite un mesaj catre societatea franceza”, dar si ca adoptarea acestuia plaseaza Franta „in secolul XXI”.

Aproape noua din zece adolescenti francezi cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani au un smartphone.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006285 (s)