News Flash:

Accident grav in Austria. Un microbuz si un autoturism inmatriculate in Romania, IMPLICATE. UPDATE: 8 romani raniti, dintre care trei copii

31 Iulie 2018
834 Vizualizari | 0 Comentarii
austria

MAE a anuntat, luni, in urma unei solicitari MEDIAFAX, ca opt romani au fost raniti in accidentul rutier produs pe o autostrada din Austria. Dintre acestia, doi au suferit rani mai grave, iar alte sase persoane, printre care si trei minori, au fost ranite usor. Mai multe persoane au fost ranite, unele fiind in stare grava, dupa ce un microbuz si un autoturism inmatriculate in Romania au intrat in coliziune cu un camion, pe o autostrada din Austria, informeaza presa austriaca.
„Ambasada Romaniei la Viena are in atentie accidentul rutier produs in apropierea orasului Bruck an der Leitha, Austria, in care au fost implicate doua autovehicule inmatriculate in Romania. Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la starea de sanatate a persoanelor afectate. Potrivit datelor preliminare obtinute de ambasada, opt cetateni romani au fost raniti in urma accidentului. Dintre acestia, doi au suferit rani mai grave, iar alte sase persoane, printre care si trei minori, au fost ranite usor. Toate persoanele ranite au fost transportate la o unitate medicala din zona pentru ingrijiri”, se arata intr-un raspuns al Ministerului Afacerilor Externe remis luni la solicitarea MEDIAFAX.

Totodata, reprezentantii Ministerului de Externe precizeaza ca „ranile suferite de cetatenii romani nu le pun viata in pericol” si ca ambasada Romaniei la Viena „monitorizeaza situatia si este in contact permanent cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari”.

Accidentul a avut loc luni pe Autostrada A4 din Austria, in zona Bruck a.d. Leitha. Un camion inmatriculat in Slovacia s-a lovit cu un autoturism din Romania. Imediat dupa coliziunea initiala, cele doua vehicule au fost lovite de un microbuz inmatriculat in Romania, anunta autoritatile austriece, citate de publicatiile KleineZeitung si Noen.at.
Mai multe persoane au fost ranite in accident. Cel putin doi pasageri ai microbuzului au fost transportati la spital in stare grava.

Autoritatile austriece au intervenit cu ambulante si elicoptere la locul accidentului. Circulatia in zona a fost intrerupta aproximativ doua ore, formandu-se coloane de masini de aproximativ zece kilometri.
sursa foto

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005303 (s)