News Flash:

Actualizare a tarilor cu risc epidemiologic: Turcia si Israel sunt in zona rosie, Olanda trece in cea galbena

13 August 2021
876 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport

O noua actualizare a listei cu tarile cu risc epidemiologic va intra in vigoare din 15 august, de la miezul noptii. Oamenii care sosesc din Marea Britanie nu mai au exceptii de la masura de carantina.
 
 
Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat o noua hotarare privind lista tarilor si zonelor de risc epidemiologic ridicat. S-a anulat articolul 9 din HCNSU nr. 43 din 01.07.2021 care prevedea exceptii de la masura carantinei pentru persoanele sosite din Marea Britanie, Brazilia, Nepal, Africa de Sud si India.

Tot aici s-a adaugat masura exceptarii de la carantina a „membrilor delegatiilor sportive precum si artistii si staff-ul acestora care sosesc in Romania pentru participarea la competitii sportive, evenimente culturale, artistice sau de divertisment, inclusiv a cetatenilor straini sau apatrizi din tari aflate in zona rosie de risc epidemiologic”. Conditia este prezentarea unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore inainte de intrarea in tara, iar cei scutiti de masura participa doar la activitati in cadrul competitiilor sau evenimentelor mentionate.

Schimbari in lista zonelor de risc
In zona rosie au intrat: Turcia, Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Israel, Maroc, Puerto Rico, Costa Rica si Sint Maarten.

In zona galbena au intrat:

din zona rosie, in urma scaderii incidentei: Olanda, Malta, Kuweit si Panama;
din zona verde, in urma cresterii incidentei: Estonia, Lituania, San Marino, Finlanda, Groenlanda, Mexic, Sri Lanka, Liban, Dominica, Bermuda si Saint Lucia.
In zona verde au intrat: Luxemburg, Oman si Zimbabwe.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005205 (s)