News Flash:

Quinoa, o alegere foarte buna pentru persoanele cu migrene, diabet zaharat si ateroscleroza

2 Septembrie 2018
709 Vizualizari | 0 Comentarii
Quinoa

Quinoa este bogata in proteine, dar acesta nu este singurul beneficiu. Proteina pe care o furnizeaza quinoa este una completa in sensul ca aceasta include toti cei noua amino acizi esentiali. Mai mult decat atat, contine aminoacidul numit lizina, esential pentru dezvoltarea tesuturilor si repararea acestora. Datorita continutului ridicat de proteina, quinoa este o alegere ideala pentru vegetarieni (preocupati in general, in lipsa carnii, de aportul adecvat de proteine). Deoarece quinoa este o sursa foarte buna de mangan, magneziu, fier, cupru si fosfor, ea poate fi deosebit de valoroasa si pentru persoanele cu migrene, diabet zaharat si ateroscleroza.

Quinoa este, de asemenea, o sursa buna de riboflavina, care este necesara pentru producerea de energie in interiorul celulelor. S-a dovedit ca riboflavina (sau vitamina B2) ajuta la reducerea frecventei migrenelor prin imbunatirea metabolismului energetic din creier si celulele musculare.

Quinoa este o sursa foarte buna de magneziu – mineral care relaxeaza vasele de sange. Un nivel scazut de magneziu in alimentatia zilnica este asociat cu risc de hipertensiune arteriala sau boli de inima si ca atare quinoa este potrivita in alimentatia celor ce vor sa evite sau sa trateze aceste probleme de sanatate. Quinoa este o sursa foarte buna de mangan si de cupru, doua minerale care servesc drept cofactori pentru enzima superoxid dismutaza. Aceasta este un antioxidant care ajuta la protectia impotriva deteriorarii mitocondriilor de procesul oxidativ creat in timpul productiei de energie. In plus, protejeaza alte celule, cum ar fi celulele rosii din sange, de prejudiciul cauzat de radicalii liberi. Cerealele integrale protejeaza si impotriva cancerului de san. 


musculare quinoa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004902 (s)