News Flash:

Proiect pilot: Elevii din Capitala vor fi transportati catre scoli cu autobuzele RATB

5 Septembrie 2017
930 Vizualizari | 0 Comentarii
clasa pregatitoare
Elevii din Bucuresti ar urma sa fie transportati catre scoli cu autobuzele regiei locale, in urma demararii unui proiect pilot al Municipalitatii, scopul acestuia fiind evitarea aglomerarii orasului, a anuntat, marti, primarul Capitalei, Gabriela Firea.
„In ceea ce priveste aglomeratia care se creeaza de cele mai multe ori, in special dimineata si la sfarsitul orelor de program, in zonele unde exista crese, gradinite, scoli si licee, impreuna cu Politia Capitalei, Brigada Rutiera, Politia Locala, politiile de sectoare, incercam sa gasim cele mai bune solutii si sa imprumutam modele de bune practici din Occident. De aceea, vom demara in scurt timp, prin RATB si PROEDUS, un proiect pilot prin care elevii sa fie transportati la scoala cu autobuzul. Deci, cu transportul local, astfel incat parintii sa nu mai mearga catre scoala, multi cu zecile, cu sutele, astfel creand o aglomeratie foarte mare”, a explicat Gabriela Firea.
Primarul General a mai spus ca proiectul pilot se va derula in Sectorul 5 al Capitalei.
„Proiectul pilot se va desfasura in Sectorul 5, pentru ca acolo avem urmatoarea situatie: elevii Scolii 141 vor invata, de acum inainte, in incinta Scolii 127 pe timpul reabilitarii scolii careia i-a cazut si tavanul si a intrat in reabilitare. Este vorba de 400 de elevi. Ne-am gandit, pentru inceput, sa transportam cu autobuzele RATB – patru la numar – elevii claselor V-VIII, iar pentru elevii din clasele 0-IV sa avem si acceptul parintilor, deoarece fiind mai mici, ei trebuie sa fie eventual insotiti de un parinte sau impreuna cu scolile sa asiguram mai multe cadre didactice care sa ii ajute in mijlocul de transport in comun”, a adaugat edilul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1450 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004980 (s)