News Flash:

Momente de durere in familia respectatei Zoe Petre! A fost condusa pe ultimul drum

4 Septembrie 2017
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
decedat
Zoe Petre, condusa pe ultimul drum de personalitati si oameni politici. Inmormantarea are loc la cimitirul Bellu din Capitala, transmite Romania TV.
Zoe Petre va fi inmormantata, luni, 4 septembrie, de la ora 13,00, la Cimitirul Bellu. Zoe Petre, fost consilier prezidential, a murit vineri dimineata, la varsta de 77 de ani.
Zoe Petre, nascuta la data de 23 august 1940, a fost istoric, publicist si om politic. Zoe Petre, in varsta de 77 de ani, a fost decan al Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti, in perioada 1990 – 1996, iar intre anii 1996 – 2000, in mandatul lui Emil Constantinescu, a indeplinit functia de consilier prezidential pentru politica interna si externa.
Intre anii 1992 si 1996, a activat ca director de comunicare al campaniei prezidentiale a candidatului CDR Emil Constantinescu.
In anul 2003, devine membru fondator si vicepresedinte al partidului „Actiunea Populara”, fondat de catre fostul presedinte al Romaniei Emil Constantinescu.
Fostul consilier prezidential a fost profesor emerit si specialist in istoria antica, specialista in Homer, tot felul de scrieri sumeriene, desene dacice si vase pictate criptic, specialist, s-a remarcat si printr-un teribil simt al umorului. Aceasta spunea mereu ca este mostenire de familie, de la tatal sau, Emil Condurachi, si de la unchiul sau, Grigore Moisil.
Despre legaturile puternice pe care Zoe Petre le-a avut cu figuri marcante ale vietii politice si culturale romanesti se cunoaste deja. Aceasta a avut relatii de prietenie cu Lucretiu Patrascanu, Constantin Noica sau Bellu Zilber. Vorbind despre famila sa, Zoe Petre nu pierdea niciodata ocazia de a sublinia ca, desi membrii acesteia au fost de stanga, au fost mereu asupriti de regimul comunist.

zoe petre inmormantarea cimitirul bellu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006901 (s)