News Flash:

Un presedinte o pune sub lupa pe Kovesi

3 Septembrie 2017
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin rosca stanescu1 465x390
Sa admitem ca reprezentantii Black Cube spun adevarul. In definitiv, de ce ar minti? Iar fostul colonel SRI Daniel Dragomir a intermediat, intr-adevar, intre societatea de investigatii israeliana si un presedinte. Care dintre cei doi? Basescu sau Iohannis? Sa incercam sa raspundem la aceast intrebare.

Chiar daca Black Cube nu apartine autoritatilor israeliene, ci este o societate particulara de investigatii, e drept, una dintre cele mai faimoase din lume, cercetarea de catre detectivii ei a sefului DNA din Romania poate crea, odata devoalata operatiunea, complicatii internationale. Pe care Tel Avivul nu cred ca le doreste. Mai ales in raport cu Romania, considerata unul dintre cei mai apropiati parteneri strategici. Este motivul pentru care cred ca oficialii Black Cube, care in trecut au fost oficiali Mossad, au fost imbolditi sa iasa public si sa arate ca a existat o comanda de la cel mai inalt nivel al statului pentru investigarea lui Kovesi.

Nu conteaza foarte mult faptul ca presedintele Klaus Iohannis a dezmintit din capul locului vreo legatura, oricat de mica, cu aceasta operatiune, dupa care imediat a numit-o pe Kovesi ca sef DNA. Ar fi procedat asa probabil oricum. Si daca ar fi fost vinovat si daca ar fi fost neimplicat in afacere. Dar ceea ce conteaza este ca el, Klaus Iohannis, nu ar fi avut absolut nici un motiv sa puna tunurile in acest fel pe Kovesi.  Iar daca, prin absurd, asa ar fi fost, in nici un caz nu ar fi utilizat un fost colonel SRI, pentru ca prezenta acestuia ar fi implicat inevitabil nu numai institutia prezidentiala ci si cel mai important serviciu secret al tarii. Care, la acea data, lucra intr-un strans parteneriat, de binom, cu Laura Codruta Kovesi. Serviciu care, de alfel, i-a si prins pe doi dintre cei trei agenti Black Cube. Ar fi fost un non-sens ca Iohannis sa fie presedintele nominalizat. In aceste conditii nu mai ramane decat Traian Basescu.

Traian Basescu a adunat-o de pe jos pe Kovesi pentru a o ridica pe treapta cea mai inalta a institutiilor de forta ale statului. Apoi, asa cum a repetat de cateva ori, ea l-a tradat. I-a arestat pe trei dintre oamenii de baza ai echipei sale. I-a executat fratele. A pus la cale executia fetei mai mari si a ginerilor. A intors armele impotriva binefacatorului ei. A scuipat acolo unde Basescu a pupat. Iar operatiunea, la data declansarii afacerii Black Cube, indreptata de Laura Codruta Kovesi impotriva clanului Basescu, se afla in plina desfasurare. Cumva, trebuia oprita. Trebuia ca Basescu sa-i arate pisica.

Dincolo de aceste argumente logice, sustinute si de declaratiile consecutive ale lui Dragomir si ale reprezentanilor Black Cube, fara ca Traian Basescu sa fi fost vreodata nominalizat, mie mi se pare limpede ca el este tinta unor afirmatii care fac uriase valuri. El si nimeni altul. Si mai exista un argument. Se vorbeste de o suma colosala de bani platita catre Black Cube. O suta de milioane de dolari. De unde ar putea proveni acesti bani? Oricat mi-as forta imaginatia, nu-l vad pe Klaus Iohannis procurand o suta de milioane de dolari de la Serviciul Roman de Informatii sau de la Serviciul de Informatii Externe sau de la amandoua. Daca ar fi facut acest lucru, si-ar fi prins urechile. Si s-ar fi dat legat nu numai opiniei publice, ci si justitiei. Nici cercurile de interese din jurul lui Kaus Iohannis nu sunt capabile si nu au de ce sa sacrifice o asemeenea suma de bani. Si atunci de unde ar fi provenit suta de mii de euro, pe care oficialii Black Cube pretind ca au incasat-o in schimbul rezultatelor investigarii lui Kovesi.

In schimb, Traian Basescu, care a costruit statul mafiot intr-o geometrie bazata pe existenta mai multor cercuri concentrice de grupuri de interese ilegitime, a dovedit ca poate acccesa cu usurinta asemenea sume de bani. Mai mult chiar, oamenii din jurul lui Traian Basescu sunt ei insisi fie condamnati, fie in curs de a fi condamnati, fie investigati de catre DNA-ul condus cu o mana de fier de Laura Codruta Kovesi. Deci nu doar simpla recunostiinta a acestor oameni de afaceri i-ar fi putut determina sa faca uriasa colecta. Ci pur si simplu interesul lor de a o scoate pe tusa pe sefa DNA.

Prin urmare, daca este adevarat ca un presedinte a fost comanditarul actiunii Black Cube, acest presedinte nu poate fi nimeni altul deca Traian Basescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005791 (s)