News Flash:

Prognoza meteo in Romania pana in luna ianuarie

22 Octombrie 2013
1465 Vizualizari | 0 Comentarii

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul Romaniei, pană în luna ianuarie 2014.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

NOIEMBRIE

Temperatura aerului va înregistra în general valori apropiate de normele climatologice, exceptand zonele sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar în cele nordice, sub mediile multianuale.

Precipitaţiile lunare se vor situa peste mediile climatologice în estul şi centrul ţării, local sub medie în sud, iar în restul teritoriului acestea vor fi în general normale.

DECEMBRIE

Regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile nordice şi centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decat normele climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa peste media climatologică în centrul, estul şi sud-estul ţării şi apropiate de normalul perioadei în celelalte regiuni.

IANUARIE

Valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în partea de sud şi sud-est a ţării sunt posibile temperaturi peste normele climatologice.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptand regiunile vestice, sud-vestice şi centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

 


noiembrie decembrie ianuarie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1474 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006764 (s)