News Flash:

Acuzatii privind gestionarea societatii de termoficare Colterm

21 Octombrie 2013
1403 Vizualizari | 0 Comentarii

Disponibilizarea a 100 de angajaţi ai operatorului local de termoficare Colterm a fost făcută în mod abuziv de către conducerea societăţii, pentru a ascunde managementul defectuos, au acuzat luni liderii a două sindicate, într-o conferinţă de presă organizată împreună cu deputatul PDL Alin Popoviciu.

Constantin Azoiţei, liderul unuia dintre cele patru sindicate din Colterm, a susţinut că 'preţul gigacaloriei, cu toate pierderile, ajunge pană la 400 de lei', mult mai mare decat cel făcut public (325 de lei), iar directorul companiei, Petrică Pampu, ar ascunde acest fapt pentru a nu se vedea ineficienţa conducerii.

De asemenea, deputatul Alin Popoviciu a declarat că deţine raportul Corpului de control al primarului Timişoarei care a făcut verificări la Colterm, în acesta fiind constată diferenţa de preţ.

'Raportul Corpului de Control spune că gigacaloria este de 325,5 lei stabilită în 2008; acest preţ a fost stabilit la solicitarea fostului primar, Gheorghe Ciuhandu, care a cerut să rămană acelaşi, cu toate că preţul tuturor materiilor prime cu care se produce agent termic au fost majorate de mai multe ori în această perioadă, iar gigacaloria nu poate fi 325 lei', a spus Popoviciu.

Răspunzand acuzaţiilor, directorul Petrică Pampu a precizat că toate problemele au fost prezentate primăriei încă din vară, iar ca urmare, în perioada august-septembrie, la Colterm a fost efectuat un amplu control al Corpului de control al primarului Nicolae Robu.

'Deficienţele, situaţia economică actuală, dar şi măsurile care se impun pentru redresarea S.C. Colterm S.A. au fost cuprinse într-un raport întocmit la finalul controlulului. De asemenea, rezultatele verificărilor au fost aduse şi la cunoştinţa consilierilor municipali, în cadrul şedinţei Consiliului Local din luna septembrie', a spus Pampu.
In ceea ce priveşte situaţia economică grea a societăţii de termoficare timişorene, Pampu a precizat că S.C. Colterm S.A. nu este un caz singular la nivel naţional, de mai bine de doi ani, sistemul de termoficare centralizat din Romania confruntandu-se cu mari probleme datorate, în special, lipsei sprijinului guvernamental.

'Singurul sprijin pe care îl primesc societăţile de profil din ţară este cel de la nivel local, S.C. Colterm S.A. nefăcand excepţie', a spus Pampu.

El a menţionat că toţi creditorii S.C. Colterm S.A. (furnizorii de cărbune, de gaze, de materii prime) au acceptat eşalonarea datoriilor societăţii, pe baza unor grafice şi că s-a ajuns şi la o înţelegere cu două dintre cele patru sindicate, reprezentand mai mult de 50% din numărul salariaţilor, privind reeşalonarea restanţelor la drepturile salariale aferente anului 2008.

Colterm are peste 800 de angajaţi şi datorii către furnizori de circa 128 milioane de lei. AGERPRES


colterm consiliului local probleme datorate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006787 (s)