News Flash:

Profesor condamnat pentru coruptie

24 Noiembrie 2016
1592 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatei LILIOS GABRIELA, la data faptelor cadru universitar, cu privire la savarsirea infractiunilor de influentarea declaratiilor si instigare la favorizarea faptuitorului.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada octombrie 2015 – iunie 2016, inculpata Lilios Gabriela, cadru universitar in cadrul facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, prin corupere, atat direct cat si printr-un intermediar, a determinat o persoana sa faca afirmatii mincinoase, contrare adevarului, cu ocazia audierii sale in calitate de martor in dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpatii Taralunga Gheorghe si Faloutsos Evangelos (comunicat nr. 358/VIII/3 din 25 februarie 2015), aflat pe rolul Tribunalului Constanta.

Precizam ca, prin rechizitoriul intocmit de procurori, inculpatul Taralunga Gheorghea fost trimis in judecata pentru infractiuni de luare de mita, savarsite in calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta.

In schimbul acestui „serviciu”, inculpata Lilios Gabriela i-a promis persoanei respective ca o va ajuta sa promoveze atat examenele restante cat si examenul de licenta in cadrul Universitatii „Ovidius” Constanta – Facultatea de Farmacie.

Declaratia persoanei respective, data in cadrul sedintei publice din data de 17 august 2016, a fost contrara propriilor afirmatii facute in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea, avea scopul vadit de a ingreuna aflarea adevarului, tragerea la raspundere penala si de a induce in eroare instanta de judecata, toate aceste imprejurari fiind de natura a usura situatia juridica a inculpatului Taralunga Gheorghe.


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

dna constanta lilios gabriela corupere taralunga gheorghe mita
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004629 (s)