News Flash:

Problema de la Fazan s-a rezolvat! Exista si in limba romana un cuvant care incepe cu „nt”

28 Ianuarie 2022
601 Vizualizari | 0 Comentarii
fazan

Limba romana are si ea partile ei amuzante, ca si multe alte limbi de pe mapamond. In cazul in care nu ai aflat pana acum, in limba noastra exista un cuvant care incepe cu „nt“ – terminatia care ne punea capac la „Fazan“. Da, ai citit bine!

In limba romana exista un cuvant care incepe cu „nt“, si anume „ntur“. Potrivit dexonline.ro, „ntur“ este onomatopee si imita trilurile turturicii:

„ntur! interj. (reg.) cuvant care imita trilurile turturicii“.

Acum stii care este acel cuvant cu „nt“ care iti va permite sa continui jocul „Fazan“. Iar daca tot am amintit de el, ce-ar fi sa ne reamintim putin regulile? Iata cum se joaca „Fazan“.
Foarte popular in Romania, „Fazan“ este un joc perfect pentru dezvoltarea limbajului, atentiei, memoriei, dar si a… imaginatiei. Desi poate fi jucat de un numar mare de persoane, „Fazan“ se joaca de regula in doi.

La inceput, unul dintre jucatori va spune in gand altfabetul, incepand in mod evident cu litera „A“, pe care o rosteste cu glas tare. 

Celui de-al doilea jucator ii revine sarcina sa-l opreasca pe cel care parcurge alfabetul, spunand „Stop!“. Litera la care se opreste acesta va fi cea cu care al doilea jucator va formula primul cuvant. Important de precizat ca, de obicei, jucatorii au la dispozitie un anumit timp pentru a gasi cuvinte.

In continuare, cei doi jucatori vor numi, pe rand, cate un cuvant care sa inceapa cu ultimele doua litere ale cuvantului spus mai inainte. Cand jucatorul al carui rand este nu poate gasi un cuvant permis care sa inceapa cu ultimele doua litere ale cuvantului precedent se considera ca a fost „inchis“ sau „blocat“ si primeste litera „F“.

Daca jucatorul este inchis de doua ori va avea „Fa“ si tot asa pana va ajunge la „Fazan“., informeaza playtech.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005739 (s)