News Flash:

Sentință definitivă

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

31 Mai 2023
255 Vizualizari | 0 Comentarii

Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane și alte infracțiuni în legătură cu dispariția adolescentelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. În același timp, inculpatul Ștefan Risipițeanu a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru viol.

”Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 134 din data de 23.09.2022, pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul nr. 54/104/2020 şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 30 de ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi pedepsele accesorii aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. În baza art. 396 alin. 1 şi 2 C. proc. pen. condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, se precizează în decizia Curţii de Apel Craiova.

Pedepsa inculpatului Ștefan Risipițeanu pentru infracțiunea de viol a fost majorată de către judecători de la 7 ani de închisoare la 12 ani de închisoare. ”În baza art. 404 alin. 4 lit. a C.p. şi art. 72 C.p., pentru ambii inculpaţi, deduce în continuare măsura arestării preventive de la data de 23.09.2022 la zi”, se mai precizează în decizia de marţi a Curţii de Apel Craiova, care este definitivă.


Pe data de 15 ianuarie 2020, cei doi inculpați au fost trimiși în judecată la Tribunalul Olt. În data de 23 septembrie 2022, judecătorii au decis condamnarea lui Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare, perioadă din care s-a dedus timpul petrecut în detenție preventivă (din 27 iulie 2019 până în prezent).

Ștefan Risipițeanu a fost condamnat de Tribunalul Olt la o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru violul comis împotriva victimei Luiza Melencu.

De asemenea, Tribunalul Olt a impus obligația ca Gheorghe Dincă să plătească despăgubiri morale în valoare de 500.000 de euro către mama Alexandrei Măceșanu și despăgubiri morale de 100.000 de euro către mama Luizei Melencu și o altă persoană din familia fetei, precum și despăgubiri morale de 10.000 de euro către o altă parte civilă din dosar. Dincă a fost obligat și să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum total de 750.000 de lei, din care suma de 744.129,55 lei în timpul urmăririi penale.

Tribunalul Olt a dispus și confiscarea butoiului în care au fost arse corpurile victimelor.

Gheorghe Dincă a fost acuzat că a ucis-o pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu în locuința sa din Caracal.

La începutul anchetei efectuate de DIICOT, Gheorghe Dincă a susținut că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 și ulterior i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o și pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, și că a aruncat resturile corpului într-o pădure de lângă Caracal.

Ulterior, acesta și-a schimbat declarația susținând că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu și că fata ar fi fost luată din casa sa de către alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML, s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză asupra fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiștii nu au reușit să stabilească cui aparține ADN-ul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006341 (s)