News Flash:

Prioritate zero pentru doua autostrazi. Reactia premierului Tudose

7 Septembrie 2017
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada Lugoj Deva
Premierul Mihai Tudose anunta ca construirea a doua importante autostrazi drept prioritate nationala. Tudose a spus, la Antena 3, ca a vorbit cu Banca Mondiala despre construirea autostrazii Bucuresti-Brasov, si una care sa lege Sibiul de Pitesti.

”Am vorbit chiar ieri cu Banca Mondiala pe mai multe proiecte. Nu m-am intalnit cu Banca Mondiala pentru a cere bani. Am solicitat ajutor tehnic. Dau un exemplu: autostrada Bucuresti-Brasov. Am vorbit cu Banca Mondiala sa facem unitate de management-proiect sub conducerea lor, cu sprijinul lor tehnic si sa incepem sa facem acest lucru. Eu am spus, daca tot o facem noua, haideti sa o facem cu trei benzi. Am gasit, in sertarele de la Guvern, un proiect cu autorizatiile de mediu inca valabile. Autostrada o facem cu doua benzi, ca asa e in proiect. Avem determinarea intregului guvern, a coalitiei de guvernare si a intregii populatii. Valea Prahovei si Valea Oltului reprezinta o legatura intre o bucata de tara si cealalta bucata de tara. Au impact pe competitivitate, asupra pretului final al produsului. Daca ar fi dupa mine, as vrea sa fie gata ieri. Astept echipa tehnica si sa vedem, sa ne spuna ei. E prioritate nationala. Valea Prahovei si Valea Oltului sunt prioritare.
Am gasit doua tronsoane cu doua capete licitate, la Pitesti si Sibiu, si inca trei tronsoane cu multe probleme, autorizatia de mediu, veverita, liliacul. Am mai inteles ca prin tara sunt doua tronsoane licitate, evident separat. I-am solicitat dl ministru ca acolo unde sunt probleme, ca e o firma straina, nu stiu, reziliati-le contractul. Sunt pe banii nostri, pana la urma. Daca vrea sa se joace, sa se duca la el in tara.”, a declarat Tudose.

mihai tudose banca mondiala bucuresti brasov valea valea oltului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005422 (s)