News Flash:

Ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a demisionat din functie

6 Septembrie 2017
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
tutuianu
Adrian Tutuianu a demisionat, marti, din functia de ministru al Apararii Nationale, in urma unor probleme de comunicare intre acesta si prim-ministrul Mihai Tudose. Premierul a acceptat demisia lui Tutuianu, portofoliul de la Aparare fiind preluat de Marcel Ciolacu. 
Marti a fost o zi incarcata la Ministerul Apararii Nationale. Initial, ministerul a emis un comunicat de presa prin care anunta ca drepturile salariale ale angajatilor MApN vor fi platite esalonat in acesta luna, fiindca se asteapta dupa rectificarea bugetara. De aici s-a inteles ca de fapt ministerul sta prost cu banii, lucru greu de crezut, avand in vedere ca anul acesta Ministerul Apararii a beneficiat de o marire fara precedent a bugetului.
Tutuianu a revenit si a explicat ca de fapt e vorba despre probleme tehnice, trebuie mutati bani din bugetul alocat pentru un trimestru in bugetul pentru alt trimestru, lucru care nu se poate face inainte de rectificarea bugetara. Pana la urma, angajatii din MApN isi vor primi banii in 15 septembrie, urmand ca pana la sfarsitul lunii sa fie achitate contributiile catre stat.
Pe scurt, ministrul Apararii a lasat sa se inteleaga ca nu sunt bani la minister pentru salarii, lucru care l-a bulversat pana si pe prim-ministrul Tudose. Tutuianu si-a asumat lipsa de comunicare si si-a depus demisa. Premierul Tudose a acceptat-o, iar acum Marcel Ciolacu a ajuns ministru interimar al Apararii Nationale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004512 (s)