News Flash:

Primul tramvai turcesc al Timișoarei a intrat în teste, în Europa. Primăria cumpără 21 de garnituri

15 Aprilie 2021
675 Vizualizari | 0 Comentarii

Primul tramvai nou al Timișoarei fabricat în Turcia a intrat în „testări europene”, anunță Primăria Timișoara. Garnitura va fi testată în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, ultimele probe urmând să aibă loc la Timișoara.

Reprezentanții Primăriei Timișoara susțin că firma turcească Bozankaya, care fabrică 21 de mijloace de transport pe șine pentru Timișoara, a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru primul tramvai.

AFER (Autoritatea Feroviară Română) a avizat Specificația tehnică a noului tramvai, în 1 martie, iar în ultima zi din martie a aprobat și Programul de teste și încercări. Testările propriu-zise au început în aceste zile, informează PMT.

„Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Primăria Timișoara cumpără 21 de tramvaie noi, cu fonduri europene, în baza unui contractului de furnizare 103 din luna iulie a anului 2019. Prima garnitură ar trebui să ajungă în acest an la Timișoara. Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat/agrementat în România.

11,58 de milioane de lei costă un tramvai nou. Fiecare garnitură va avea 29,95 metri lungime, 2,40 metri lățime și o capacitate pentru 200 de călători. Autonomia unui tramvai trebuie să fie, conform caietului de sarcini de la licitație, de 63 de kilometri, asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai, mai informează PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006507 (s)