News Flash:

Spitalul de Copii Timișoara primește un aparat de radiologie mobilă

14 Aprilie 2021
556 Vizualizari | 0 Comentarii

În cadrul unei ședințe de plen minune, cu durata de doar jumătate de oră în care au fost aprobate nenumărate puncte de pe ordinea de zi, Consiliul Local Timișoara a trecut și ultima etapă birocratică necesară ca la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” să devină funcțional un nou aparat de radiologie mobil. Acesta este în valoare de 550.000 de lei, este finanțat din bani europeni și a fost acordat unității medicale pe o perioadă de cinci ani.

Achiziția s-a făcut de către Primăria Timișoara, cu bani europeni nerambursabili, în cadrul proiectului „Dotarea cu echipamente a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” (POR 2014-2020).
Spitalul se va ocupa de buna funcționare a aparatului și are obligația să anunțe primăria în cazul în care apar defecțiuni în perioada de garanția. De asemenea, se va preocupa să obțină autorizația de funcționare de la CNCAN. Ulterior obținerii acestei autorizații, echipamentul va fi pus în funcțiune, iar personalul care îl folosește va fi instruit în acest sens.


Laboratorul clinic de radiologie și imagistică medicală de la Spitalul de Copii, a efectuat în 2018 peste 16.500 de examinări radiologice, din care 2.700 în ambulator, și aproape 2.000 de examinări CT, din care 670 în ambulator. Medicii din laborator au realizat peste 800 de investigații ecografice cu aparatura din dotarea laboratorului sau a altor secții.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006503 (s)