News Flash:

OMS a anunțat!

Primul caz global de deces uman din cauza gripei aviare de tip H5N2, înregistrat în Mexic

10 Iunie 2024
75 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că în Mexic a fost înregistrat primul caz global de deces uman cauzat de gripa aviară de tip H5N2, relatează AFP.

"Acesta este primul caz uman de infecţie confirmat de laborator cu virusul gripal A(H5N2)", a precizat organizaţia ONU într-un buletin epidemiologic.

Tulpina H5N2 este diferită de cea H5N1, legată de actuala epidemie la vaci din Statele Unite, pentru care au fost raportate trei cazuri la oameni. Persoana în vârstă de 59 de ani a decedat pe 24 aprilie într-un institut de specialitate din capitala mexicană, la câteva ore după ce fusese spitalizată, a indicat sursa citată.

Ministerul Sănătăţii din Mexic a precizat că este vorba despre un bărbat. Pacientul a prezentat febră, dificultăţi de respiraţie, diaree, greaţă şi stare generală de rău pe 17 aprilie, a raportat OMS, care a fost sesizată în legătură cu acest caz pe 23 mai. Persoana nu a avut "niciun contact" cunoscut cu păsări de curte sau alte animale, dar avea deja numeroase probleme de sănătate, a subliniat OMS.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005942 (s)