News Flash:

O veste importantă pentru pacienții români!

Un nou proiect de lege le dă asiguraţilor dreptul şi la servicii medicale pentru terapia durerii

4 Iunie 2024
63 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

 Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care le oferă dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii. Asigurații vor avea acces la servicii medicale specializate pentru diagnosticarea, tratarea și monitorizarea durerii, indiferent de vârstă (copii sau adulți) și de tipul durerii (acută sau cronică). Scopul principal al acestor servicii este îmbunătățirea calității vieții pacienților prin controlul sau eliminarea durerii.  

Conform actului normativ, durerea este "experienţa senzorială şi emoţională neplăcută asociată sau semănând a fi asociată cu o leziune tisulară reală sau potenţială". Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite în acest proiect drept "ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele, copii sau adulţi, cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau înlăturarea durerii".

"Asiguraţii au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicaţiilor ei, pentru recuperarea după boală şi pentru terapia durerii. În cazul asiguraţilor care beneficiază de serviciile medicale pentru terapia durerii, managementul durerii se realizează în cadrul medicinei bazate pe dovezi, în mod integrat şi interdisciplinar, pe baza ghidurilor de practică medicală, protocoalelor naţionale de practică medicală, protocoalelor operaţionale de practică medicală sau a protocoalelor terapeutice", este prevăzut în proiect.

Ministerul Sănătății ia măsuri concrete pentru combaterea durerii: strategii de formare profesională și educare a pacienților Ministerul Sănătății a anunțat demararea unor acțiuni importante pentru a combate durerea, o problemă care afectează semnificativ calitatea vieții a milioane de români.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006554 (s)