News Flash:

Primarul Robu: "Solicitarea privind inlocuirea lui Stoia tine de domeniul administratiei"

8 Noiembrie 2013
1296 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Stoia
Primarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu le transmite partenerilor de alianţă din PSD că solicitarea sa privind retragerea sprijinului politic viceprimarului Traian Stoia ţine de domeniul administraţiei şi nu doreşte ca aceasta să dea naştere unui conflict politic.

El a precizat vineri că rămâne consecvent şi cere ca viceprimarului social democrat Traian Stoia să-i fie retras sprijinul politic deoarece îşi depăşeşte atribuţiile de serviciu.

'Sper ca PSD să aibă înţelepciunea şi să înţeleagă că acest caz este unul izolat, nepartinic, între primar şi viceprimar, care ţine de domeniul administraţiei şi să nu-l transfere în zona politicului, în conflict USL.(...) Domnul Stoia trebuie să ştie că orice depăşire a prerogativelor sale va fi considerată abuz în serviciu', a spus Nicolae Robu.

Primarul a argumentat cu documente o serie de acţiuni ale viceprimarului, pe care nu ar fi trebuit să le întreprindă şi care pun primăria într-o lumină proastă.

'În 2012, Primăria Municipiului Timişoara a colectat circa 18 milioane de lei din concesiuni şi închirieri. (...) Traian Stoia, fără nicio comisie, discreţionar, a majorat aceste taxe astfel încât am ajuns să socotim că am avea de încasat 38 de milioane de lei şi ne-am lăudat cu măsurile 'înţelepte'. Eu am crezut că viceprimarul cunoaşte lucrurile şi că se ocupă de acest domeniu imobiliar, iar taxele despre care a vorbit vor veni şi vor conduce şi la încasarea lor. Am încasat doar 12 milioane de lei, adică 31,5%', a detaliat Robu.

De cealaltă parte, viceprimarul Traian Stoia susţine că a făcut foarte multe lucruri bune pentru oraş, că a adus în patrimoniul municipalităţii mai multe clădiri istorice care au fost înstrăinate ilegal, în timpul fostei administraţii.

'Eu m-am pus în slujba oraşului, am adus o grămadă de bani. (...) Nu mi s-a reproşat că îmi depăşesc atribuţiile când am negociat cu Enel şi am redus costurile cu 1,7 milioane de euro, nu mi s-a reproşat când am negociat cu societatea de telefonie mobilă şi am economisit o grămadă de bani, sau când oamenii aceştia au introdus wireless-uri în parcuri', a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.

Primarul Nicolae Robu a cerut joi conducerii social democraţilor timişoreni retragerea sprijinului politic viceprimarului Traian Stoia şi înlocuirea acestuia cu alt consilier municipal PSD. AGERPRES

robu traian stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1381 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007120 (s)