News Flash:

Ce veste proasta au primit primarii din judetul Timis

8 Noiembrie 2013
1288 Vizualizari | 0 Comentarii

Problemele legate de lipsa de personal, absența polițiștilor și banii puțini nu își vor găsi curand rezolvarea l Rectificarea de buget nu e pe măsura așteptărilor. Vor fi bani mai puțini pentru învățămant și pentru plata asistenților persoanelor cu handicap

Intr-o premieră a ultimilor 20 de ani, inițiată de prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, reuniunea lunară a colegiului prefectural, organism în care sunt incluși majoritatea șefilor de instituții deconcentrate ale statului în teritoriu, a avut loc ieri la Lugoj.

Gazdă le-a fost primarul orașului de pe Timiș, Francisc Boldea, iar în sală au fost prezenți și 26 din cei 31 de primari ai localităților din zonă, care au avut calitatea de invitați la colegiu.

Pentru început, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, le-a vorbit primarilor despre banii care vor veni în urma rectificării de buget, atrăgand atenția că aceștia nu vor fi prea mulți, dar reamintind că sumele primite în acest an la nivelul județului au fost, totuși, semnificative.

Reprezentanta Direcției de finanțe Timiș, Letiția Vidican, a spus apoi că rectificarea de buget nu este la nivelul așteptărilor. Vor fi bani mai puțini pentru învățămant, iar cel mai neplăcut este că s-a retras un milion de lei pentru plata salariilor din învățămantul preuniversitar, conform unor hotărari judecătorești.

De asemenea, vor fi mai puțini bani pentru plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap, pentru care s-au dat doar 2,717 milioane de lei, o sumă insuficientă.

„Am discutat cu Ministerul de finanțe și ni s-a spus că pentru asistență socială toate primăriile să depună un efort și să completeze sumele. Primarii ar trebui să convingă persoanele cu handicap să opteze pentru indemnizații. In acest fel, cheltuielile ar fi mult mai mici”, a spus Letiția Vidican.

Vestea bună este că termenul pană la care primăriile pot depune cereri pentru achitarea plăților restante s-a prelungit pană la 30 noiembrie.

Adjunctul IPJ Timiș își cedează mașina comunei Barna

Primarul comunei Barna, Dumitru Pecora, a răspuns întrebării prefectului referitoare la mașina poliției: „Mașina a fost reparată, totul e în regulă, nu mai trebuie să o împingem.

Dar, totuși, e o Dacia 1300 și nici măcar girofar nu are pe ea. Poate că nu ar fi o investiție așa mare ca să-i punem girofar”.

Problema de la Barna a avut un final fericit, adjunctul șefului Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, Florin Enache, promițand că va ceda mașina sa de serviciu, care nu are decat 20.000 de kilometri parcurși, către postul de poliție Barna.

Poliție pană la ora 16

Tot despre poliție a vorbit și primarul din Traian Vuia, Iosif Barboni: „Cred că ar trebui regandite posturile din poliție.

Eu, din patru polițiști, după ora 16 nu mai am nici unul, cu toate că au un apartament în comună, unde ar putea locui.

Mi-l ia pe șeful de post și mi-l trimite la Făget, să facă de serviciu la poartă. Se întamplă accidente pe drumul național, mai trebuie să merg la ciobani, am probleme cu ei, toată lumea sună la primar, iar eu nu le pot face pe toate”.

Angajații fug din primării

Despre problema posturilor din primării a vorbit tot primarul Barboni, în asentiment cu majoritatea edililor prezenți:

„De un an mă chinui să fac angajări. De la întai îmi mai pleacă trei oameni, vom rămane în toată primăria șase angajați, cu tot cu mine și cu viceprimarul. Eu cu 640 de lei pe lună, cat are și femeia de serviciu, nu pot să angajez pe nimeni”. Deblocarea posturilor din administrația locală este încă așteptată, mai ales în mediul rural.

Alte probleme ridicate de primari au fost cele legate de titlurile de proprietate, precum și de încetineala cu care sosesc ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană.

Prefectul Eugen Dogariu și directorii de instituții prezenți s-au străduit să le răspundă primarilor, care au plecat acasă mai mulțumiți că au putut, măcar, să spună ce îi doare.

Concluzia a tras-o primarul din Buziaș, Alger Ilaș: „E bine, chiar foarte bine, dar nu primim bani și de aici încep toate”.

 


handicap
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006860 (s)