News Flash:

SCANDAL in Primarie: Robu ii cere demisia lui Stoia!

8 Noiembrie 2013
1319 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Timişoarei Nicolae Robu solicită demisia lui Traian Stoia şi solicită PSD retragerea sprijinului politic acordat viceprimarului Timişoarei. Pe scurt, Robu îl acuză pe Stoia că-i ştirbeşte autoritatea, că are un stil de lucru "haotic", îşi arogă alte atribuţii şi nu-şi vede de cele ale lui. Primarul a ţinut să precizeze că nu are nimic cu PSD, ci numai cu viceprimarul Timişoarei!
"Primăria municipiului Timişoara are un primar ales de peste 55 000 de timişoreni şi, pană la urmă, nimeni nu poate ştirbi autoritatea primarului municipiului Timişoara. Iar eu, cată vreme voi fi primar, nu voi admite nimănui să îmi ştirbească autoritatea", a afirmat răspicat Nicolae Robu.
Robu: Ştiu lucruri extrem de grave care s-au întamplat, inclusiv din zona unor interese oculte

"Nu e normal în nicio structură să facă ceva ce nu este în atribuţiile lui", a adăugat Robu, reproşandu-i lui Stoia gradul mic de încasare a chiriilor, pierderea unor procese cu chiriaşi şi alte aspecte de pe palierul de activitate a lui Stoia.  "Ştiu lucruri extrem de grave care s-au întamplat, inclusiv din zona unor interese oculte, despre care nu vreau să vorbesc acum", a mai afirmat Robu. Şi totuşi... “O fi Marius Cristescu şeful domnului Stoia, dar la Bega. In Primăria Timişoara, şeful este unul singur, este Nicolae Robu”, a susţinut Robu. Nemulţumirile primarului sunt legate de campania lui Traian Stoia privind clădirile istorice, de faptul că viceprimarul a pornit în control la şcoli!

"E o asumare personală, integrală din partea mea, iar dl Titu Bojin nu are nicio vină. I-am spus, „îţi fac o comunicare a unei concluzii neplăcute, dar la care am ajuns după o perioadă lungă în care am fost extrem de tolerant şi nu m-am plans niciodată. Am ajuns la următoarea concluzie: Nu vreau să ascult replici, pentru că este o decizie definitivă, irevocabilă din partea mea. Şi am încheiat discuţia pentru că trebuia să vin...", a precizat Robu.

Robu susţine că n-are vreo preferinţă în privinţa omului pe care îl va pune PSD să lucreze cu el. Oricine, în afară de Stoia!  "PSD-ul să îşi desemneze, şi am spus-o răspicat şi public, şi în particular: nu las a se înţelege nicio preferinţă. Eu sunt un partener corect în orice parteneriat pe care îl am şi drept urmare nu vreau să mă amestec în problemele interne ale PSD. Dacă voi constata că îmi va fi desemnat un viceprimar cu care nu voi putea lucra, Doamne-fereşte să se ajungă acolo, cand va fi cazul, voi spune că nu se mai poate", a afirmat Robu.

Traian Stoia: Niciodată nu mi-a tremurat mie mana de frica domnului Robu!

"Niciodată nu mi-a tremurat mie mana de frica domnului Robu. Chestia cu fraţii Cristescu, vă dati seama... jumătate de Timişoara au cumpărat de cand sunt eu viceprimar. Să spună că dacă au cumpărat ceva de la Primărie, vreun coş de gunoi, ceva", a declarat, pentru Digi24 Timişoara, Traian Stoia.

Bojin, despre cererea lui Robu: PSD va lua săptămana viitoare o decizie. Retragerea sprijinului este dreptul partidului, nu se face la cererea unor colegi

Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, ne-a declarat: "Va trebui să discutăm în cadrul organizaţiei noastre de partid şi cu colegii care sunt în Consiliul Local ca să vedem despre ce este vorba şi după aceea sigur vom putea avea şi o întalnire în cadrul USL-ului să discutăm despre ceea ce se întamplă. Le consider mai mult probleme personale, nu le putem considera neapărat politice, în relaţiile care sunt între cei doi. Sper să se găsească o soluţie ca cei doi, primar şi viceprimar, să îşi desfăşoare activitatea în mod normal şi în funcţie de atribuţiile pe care i le conferă legea fiecăruia.

Retragerea sprijinului este dreptul partidului, nu se face la cererea unor colegi, doar dacă noi suntem convinşi că nu este în regulă şi avem unele probleme care ne crează prejudicii.

Astăzi m-a sunat domnul Robu şi mi-a spus că e supărat pe domnul Stoia. L-am rugat să se liniştească pentru că era supărat şi i-am zis că vom discuta această problemă în cadrul unei întanirii USL de săptămana viitoare după ce vom avea o întalnire la partid".

Sămărtinean: e un război pe faţă, nu aşa se conduce un oraş ca Timişoara

"E clar, acum vedem, e un război pe faţă. Vedem că nu au trecut nici doi ani de zile şi toate promisiunile lor din campanie şi le varsă între ei în războaie care, în loc să facă bine oraşului, asistăm la războaie, demiteri şi cereri de demisie. Timişorenii trebuie să fie atenţi pentru că nu aşa se conduce un oraş ca Timişoara. Timişoara are nevoie să devină Capitală Culturală, are nevoie de investiţii, organizare şi o conducere serioasă, nu de scandaluri permanente. Probabil se va ajunge la alegeri anticipate", susţine Cornel Sămărtinean, preşedintele PDL Timişoara.

In platoul știrilor Digi24 Timișoara am dezbătut acest subiect cu Adrian Adam, realizator al emisiunii ”Vocile Banatului”


nicolae robu robu traian stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1410 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008211 (s)