News Flash:

A fost finalizat primul drum modernizat din Tinutul Padurenilor

8 Noiembrie 2013
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
Un drum în lungime de peste 30 de kilometri a fost finalizat, în judeţul Hunedoara, printr-un proiect finanţat de Comunitatea Europeană cu aproape 18 milioane de euro, investiţia urmând să asigure accesul spre satele din Ţinutul Pădurenilor, dar şi legătura cu judeţul Caraş-Severin.

Drumul face legătura între comunele de munte Teliucu Inferior şi Lunca Cernii, mergând până la limita cu judeţul Caraş-Severin, fiind apreciat de autorităţi ca o oportunitate pentru dezvoltarea turistică a zonei.

'Drumul are o lungime de 30,2 kilometri. Este cea mai mare investiţie de infrastructură rutieră pe care am realizat-o în judeţul Hunedoara şi, dacă nu mă înşel, a doua din România. Investiţia este una foarte importantă pentru că dacă dorim să avem un judeţ turistic, atunci trebuie oferite cele mai bune condiţii celor care te vizitează', a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (PNL).

Construcţia drumului a avut deja primele efecte, în zonă existând interes pentru cumpărarea de terenuri şi construirea unor case de vacanţă de către diverse persoane.

'Cred că orice drum construit în aceste zone puţin populate, îi determină pe oameni să rămână acolo. În plus, au venit şi alţi oameni care au cumpărat terenuri şi au început să-şi ridice case de vacanţă', a adăugat Moloţ.

Valoarea totală a lucrărilor de modernizare a drumului s-a ridicat la 105,34 milioane lei, din care 76,7 milioane lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, prin Programul Operaţional Regional (POR). Diferenţa de bani a fost asigurată din cofinanţări de la bugetul de stat, autorităţile judeţene contribuind cu 2% din cofinanţarea eligibilă a proiectului.

Inaugurarea oficială a drumului va avea loc sâmbătă, la ora 11,00, la eveniment fiind aşteptaţi ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006266 (s)