News Flash:

Primarul Dominic Fritz, plangere penala in urma mutilarii unui imobil din zona de protectie istorica

7 Septembrie 2022
238 Vizualizari | 0 Comentarii
0ee906cf d89b 4aa3 bacb 6f153eadd336

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, a sesizat, marti, organele de cercetare penala, dupa ce proprietarii unui imobil aflat in zona de protectie istorica au executat alte lucrari decat cele prevazute in proiectul autorizat de Directia de Urbanism si Directia Judeteana pentru Cultura Timis. 

„Prea multe cladiri istorice sau din zonele de protectie istorica din Timisoara au fost mutilate de-a lungul timpului de interventii neautorizate, iar autoritatile din acele vremuri au inchis ochii. Toleranta acestei administratii fata de acesti proprietari este zero. Am semnat azi o plangere penala pentru nerespectarea proiectului autorizat si ma astept ca procurorii sa ceara pedeapsa maxima prevazuta in aceste cazuri”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz. 

Concret, este vorba despre imobilul situat pe str. Wilhelm Muhle din zona Elisabetin, unde proprietarii au inceput lucrarile la mijlocul lunii mai. In urma verificarilor efectuate pe teren de catre inspectorii Biroului Disciplina in Constructii din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, au fost constatate diferente majore fata de proiectul autorizat, constand in: 


Gard diferit fata de cel original, autorizat prin proiect si care ar fi trebuit sa ramana neschimbat, conform vizei Directiei Judetene pentru Cultura Timis 
Inchiderea partiala a terasei de pe fatada posterioara
Goluri pe fatade diferite ca forma, numar si amplasament
Scara de pe fatada posterioara are un gabarit diferit fata de proiectul autorizat
Crearea unui acces catre demisol si scari pe fatada lateral stanga a imobilului
Ornamente metalice la acoperis si elemente de tinichigerie diferite fata de proiectul autorizat, fiind afectat aspectul arhitectural

De asemenea, am propus oprirea lucrarilor pe perioada cercetarilor penale.

Nerespectarea proiectului autorizat constituie infractiune, conform prevederilor art. 24 din Legea 50/1991, si poate fi pedepsita cu inchisoare intre 3 luni si un an sau amenda. 

De la inceputul anului si pana in prezent, Primaria Municipiului Timisoara a depus 6 plangeri penale pentru lucrari efectuate fara respectarea proiectelor autorizate. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006314 (s)