News Flash:

Primaria Timisoara reduce birocratia pentru eliberarea autorizatiilor de comert

13 Decembrie 2022
215 Vizualizari | 0 Comentarii
producatori

Primaria Municipiului Timisoara transmite spre consultare publica o varianta actualizata a Regulamentului pentru conditiile de desfasurare a activitatilor comerciale si de prestari servicii, care vine in intampinarea operatorilor economici pentru simplificarea procesului anual de reautorizare. 

„Facem un pas inainte pentru reducerea birocratiei si redundantei care caracteriza relatia intre mediul economic si Primaria Timisoara, cu reguli de bun simt pentru firmele din Timisoara. Cu acest deziderat in minte, am redactat noul regulament. Vrem sa nu mai fie nevoie ca o firma sa depuna in fiecare an aceleasi documente, procesul de reautorizare fiind astfel mult usurat. De anul viitor, dosarele sina vor fi o amintire”, transmite primarul Dominic Fritz.

In conditiile in care documentele sunt identice cu cele de anul anterior, va fi nevoie doar de declaratia pe propria raspundere, actul de identitate al reprezentantului si orice avize noi cerute prin lege de la autorizarea anterioara. Daca au survenit modificari la documentele prezentate in anul anterior, documentele noi vor trebui prezentate.

De asemenea, acordul pentru desfasurarea exercitiilor comerciale se va emite cu o valabilitate pana in data de 31.03 a anului urmator, timp in care va putea fi obtinuta viza anuala. Neachizitonarea vizei anuale poate duce la suspendarea activitatilor comerciale.

Actualizarea regulamentului include, de asemenea, actualizarea actelor normative nationale, care reglementeaza eliberarea autorizatiilor, clarificarea unor formulari din regulament pentru a crea predictibilitate si a elimina ambiguitati, introducerea reglementarilor pentru servicii funerare si a servicii de tip DDD (dezinsectie, dezinfectie si deratizare) si actualizarea contraventiilor cu noile prevederi.

Se creeaza prevederi noi pentru a putea fi autorizat, conform legii, comertul realizat de catre asociatii, fundatii, organizatii non-guvernamentale, precum si prevederi pentru anularea acordului de catre operatorii economici.

Propunerea poate fi consultata aici: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=826A02882F2A6ACCC22589160051A9E4

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006729 (s)