News Flash:

Primaria Timisoara prelungeste contractele de deszapezire

13 Noiembrie 2016
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
deszapezire1
Conducerea Primariei Timisoara doreste prelungirea cu un an a contractelor de deszapezire incheiate in 2011 cu Retim si SDM. Intre timp, reprezentantii municipalitatii timisorene vor pregati totusi o noua licitatie pentru desemnarea firmelor insarcinate cu deszapezirea orasului.
Va reamintim ca, in 2011, in timpul mandatului fostului primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu, doua firme – Retim si SDM – au castigat licitatia pentru deszapezirea orasului, contractul, in valoare totala de peste 21,4 de milioane de lei, fara TVA, fiind incheiat pe sase ani. Orasul a fost impartit atunci in sase sectoare, Retim castigand patru dintre ele, iar SDM doua. In fapt, insa, nu toate cele 1.100 de strazi din Timisoara au fost cuprinse in contractele cu cele doua firme. Iar asta desi acum, la expirarea contractelor, reprezentantii municipalitatii sustin ca au ramas necheltuite peste 10 milioane de lei din suma alocata initial. Totusi, in cei sase ani, Retim si SDM au primit impreuna 6,9 milioane de lei pentru serviciile de deszapezire efectuate in Timisoara.
Acum, in prag de iarna, oficialii Primariei Timisoara sustin ca vor sa prelungeasca cu un an contractele incheiate in 2011 si care expira in ianuarie. Asta deoarece, sustin reprezentantii municipalitatii timisorene, licitatia pentru desemnarea operatorilor care se vor ocupa de deszapezirea orasului poate dura chiar si un an, scrie tion.ro.
Banii alocati acestui domeniu nu vor fi insa suplimentati, ci se vor folosi sumele ramase necheltuite pana la aceasta data. Este greu, insa, de precizat cati bani va cheltui primaria cu aceasta operatiune in iarna 2016-2017, deoarece acestea depind de cat de multa zapada va fi in oras. Astfel, daca ar fi sa ne luam dupa sumele platite in anii anteriori, cea mai grea iarna a fost in 2012, cand municipalitatea a achitat Retim si SDM un total de 3,6 milioane de lei, in timp ce cea mai blanda iarna a fost in 2015-2016, cand s-au cheltuit cu operatiunile de deszapezire doar 454.000 de lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005710 (s)