News Flash:

Primaria Timisoara merge mai departe cu transformarea Padurii Verzi in Padure Parc. Aviz pozitiv de la Ministerul Mediului.

8 Septembrie 2022
334 Vizualizari | 0 Comentarii
Padurii Verzi in Padure Parc

Un pas important pentru transformarea Padurii Verzi in Padure Parc a fost finalizat, pas care asigura dezvoltarea durabila a fondului forestier. Primaria Timisoara a elaborat si transmis catre Ministerul Mediului, Studiul de fundamentare, acesta primind aviz pozitiv.

„Vom avea interventii minimale si nu vrem sa afectam fondul forestier. Traseele vor avea la baza aleile forestiere existente si vor fi marcate corespunzator pentru ca biciclistii si pietonii sa le poata utiliza. 

Avem in plan amenajari pentru educare si recreere. Structurile si platformele vor fi din lemn sau metal, realizate din prefabricate si montate la fata locului, pentru un impact cat mai mic asupra mediului. E un proiect verde, de care timisorenii au mare nevoie. Transformarea Padurii Verzi intr-o zona de recreere e un proiect de care se tot vorbeste de decenii si ma bucur ca, in sfarsit, avem un plan facut”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Prin Protocolul de predare-primire, incheiat in baza HG 790/2020, cu Directia Silvica, Municipiul Timisoara a intrat in posesia a 520 de hectare din Padurea Verde. Conform acestui protocol, Municipiul Timisoara are obligatia de a amenaja, in termen de 5 ani, Padurea Verde ca Padure Parc.

Demararea proiectului pentru transformarea Padurii Verzi in Padure Parc, a fost reluat prin solicitarea catre Ministerul Mediului a parcelelor care nu au fost predate, eronat, intrucat normele de aplicare a Legii 220 prevad trecerea inclusiv a drumurilor, liniilor electrice, linii de vanatoare si linii somiere. In urma demersurilor efectuate, aleile au intrat in proprietatea Municipiului Timisoara, iar studiul de fundamentare a fost finalizat, transmis si aprobat. 

Obiectivul studiului este de a asigura dezvoltarea durabila a fondului forestier al Timisoarei, iar interventiile prevazute includ zone de odihna si relaxare, mobilier in diverse configuratii, 31 de puncte de informare, toalete ecologice, iar traseele se intind pe aproximativ 10,5km.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004963 (s)