News Flash:

Primaria Resita are conturile blocate

17 Decembrie 2016
1226 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria resita
Primaria Resita s-a trezit cu cateva din conturile sale blocate, dupa ce a pierdut un proces, in urma caruia este obligata sa plateasca circa 1,6 milioane lei unei firme din Cluj. 
'Este vorba de un contract de asociere in participatiune intre Primaria Resita si o firma din Cluj, semnat acum mai bine de zece ani, prin care aceasta din urma se obliga sa schimbe tot iluminatul public in oras, cu vapori de sodiu, iar din diferenta de plati pe factura de curent, care se estima la circa 30%, Primaria trebuia sa plateasca un fel de leasing acestei companii, timp de opt ani. Acest contract s-a derulat un an - doi, pe vremea cand era primar Liviu Spataru, dupa care a fost preluat de urmatorul primar, Mihai Stepanescu. Acesta a decis, unilateral, dupa circa doi ani, sa nu mai plateasca facturile catre aceasta firma si sa se judece, pentru ca, spunea Mihai Stepanescu, la vremea respectiva economia facuta nu era cea estimata', a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul municipiului Resita, Ioan Popa. 
In cele din urma, Primaria Resita a pierdut acest proces si urmeaza sa ii plateasca acestei firme din Cluj aproximativ 900.000 lei, diferenta de contract nerespectat, si circa 700.000 lei, penalitati de intarziere. 
Primaria Resita a atacat sentinta si la Curtea de Apel Bucuresti, dar a pierdut. In prezent, mai are o cale de atac, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa sansele de castig sunt minime, considera primarul Ioan Popa. 
'Ne vom asuma, pana la urma, aceasta plata, doar ca va trebui sa ne indreptam spre cel care a luat decizia in ceea ce priveste penalitatile, chiar si daca nu vrem noi, pentru ca ne va obliga Curtea de Conturi', a precizat primarul Resitei. 
Municipalitatea poate solicita un nou termen pentru a plati acesti bani si va incerca plata esalonata a acestor bani. 
'Sunt suparat pentru faptul ca am reusit sa scad datoria Primariei Resita, in doar sase luni, de la noua milioane lei, la circa patru milioane, iar acum ne trezim cu astfel de plati care trebuie facute, pentru ca au ramas restante din mandatele celorlalti primari. Eu sunt optimist, totusi, si cred ca vom reusi sa platim toate datoriile catre furnizori, astfel incat in trei - patru luni vom lua in calcul punerea deoparte a unor sume de bani pentru investitii', a mai subliniat Ioan Popa. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1319 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005129 (s)