News Flash:

Primaria propune concesionarea, prin licitatie, a cinci cimitire din Timisoara

21 Iulie 2022
310 Vizualizari | 0 Comentarii
cimitire Timisoara

Consilierii locali timisoreni vor dezbate, intr-o viitoare sedinta de plen, un proiect de Hotarare de Consiliu Local prin care se doreste concesionarea serviciilor si activitatilor necesare exploatarii si intretineriia cinci cimitire aflate in Timisoara. 

„Sunt foarte nemultumit de felul in care arata cimitirele in Timisoara si cred ca se putea face mai mult si mai bine. De aceea vrem sa schimbam regulile jocului. Pentru noua licitatie am clarificat indicatorii de performanta si am introdus indicatori noi. Printre imbunatatirile pe care vrem sa le aducem se numara si asigurarea unui management de calitate al deseurilor din cimitir. Nu vrem sa mai vedem ca firma careia ii concesionam administrarea cimitirelor lucreaza cu furnizori dubiosi, care preiau gunoiul si il arunca la final pe domeniul public. Vom verifica calitatea si eficienta serviciului, starea tehnica a echipamentelor si dotarilor, dar si daca lucrarile pe care le planifica prestatorul sunt facute. Daca repara aleile, gardurile sau instalatiile de utilitati. Lansam aceasta licitatie pentru o perioada de un an pentru a ne convinge ca sunt imbunatatiri si cei care castiga licitatiile vor presta servicii de calitate. Nu mai dam cec-uri in alb”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Licitatia este impartita in doua loturi. Lotul 1 cuprinde Cimitirul Calea Lipovei, Cimitirul Saracilor si Cimitirul Stuparilor, iar lotul 2 cuprinde Cimitirul Calea Sagului si Cimitirul Rusu Sirianu. Perioada de concesionare este de un an. Concesionarii vor avea obligatia sa afiseze numar de telefon, email, regulile si tarifele aprobate, pentru ca cetatenii sa poata sesiza primaria in legatura cu probleme sau orice nereguli sesizate. 

In cadrul contractului de concesionare, firma castigatoare se angajeaza sa asigure redevente catre municipiul Timisoara in valoarea de minim 130.900 lei (TVA inclus) si investitii sau reparatii capitale in valoare de 130.900 lei (TVA inclus), pentru fiecare lot in parte. 

Obligatiile firmei castigatoare includ prestarea zilnica a serviciului, prevenirea poluarii solului si apelor subterane si managementul deseurilor, conform indicatorilor de performanta. Tarifele pentru prestarea serviciilor pentru desfasurarea ceremonialului inhumarii au fost indexate cu inflatia, dat fiind faptul ca acestea nu au mai crescut din anul 2017, iar costurile de operare, in mod particular cheltuielile salariale, au crescut semnificativ. 

Realizarea serviciilor de inhumare si intretinere a celor cinci cimitire a fost atribuita prin procedura de incredintare directa in 2021.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004378 (s)