News Flash:

Lucrarile la Pasajul Solventul ar putea sa fie accelerate, daca se obtine finantarea de la Bucuresti

19 Iulie 2022
366 Vizualizari | 0 Comentarii
20220719 112209

Unul dintre obiectivele majore de investitii la care se lucreaza, in prezent, in oras este Pasajul Solventul.  Pentru a conecta cartierele Timisoarei, prin reteaua de transport public, pietonal si piste de biciclete, precum si pentru fluidizarea traficului rutier in zona de vest a municipiului se impunea realizarea unui pasaj subteran, pasajul inferior Solventul, care va fi racordat cu strada Garii si Calea Bogdanestilor.

„E un proiect absolut important si strategic pentru viitorul infrastructurii din Timisoara. Probabil anul acesta vom avea toate avizele si pentru Podul Solventul, care va lega pasajul de cartierul Dambovita si va trece peste Bega. Va si spun ca in curand sper sa lansam licitatia pentru o noua radiala vest, care va lega strada Garii si Pasajul de Centura Vest. Si ma bucur ca avem o intelegere cu CNAIR ca o parte dintre costurile pentru aceasta noua radiala sa fie suportate de CNAIR. Acesta este planul pentru o zona care va schimba tot fluxul traficului in Timisoara. Nu este doar un plan, vedem ca se intampla lucrarile aici la pasaj”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Este un proiect de peste 110 milioane de lei, finantat 100% din bugetul local, pentru care s-a depus o cerere de finantare prin Programul National de Investitii Anghel Saligny. 
Procentul realizat este de aproximativ 12% din valoarea contractului, care include si componenta de proiectare si asistenta tehnica. In luna iunie s-au realizat urmatoarele lucrari:
-au fost finalizate relocarile de utilitati  de telecomunicatii, 
-s-a lucrat la relocarea retelelor de utilitati de alimentare cu apa si de canalizare pe strada Garii, 
-au fost realizate relocari de utilitati pentru retelele electrice provizorii
- pentru infrastructura s-a lucrat la platforma pentru pereti mulati, pereti mulati(sapatura, montare armatura), piloti forati(sapatura si montare armatura), grinda de ghidaj, demolari la imprejmuiri 
Lucrarile cuprind:
Executia unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul caii ferate, care va face legatura intre Calea Bogdanestilor si strada Garii si include: o platforma cu o linie cale pentru tramvai amplasata in mijlocul carosabilului; cate 2 benzi de circulatie pe sens de o parte si de alta a platformei tramvaiului; trotuare si piste pentru biciclisti amplasate pe ambele parti. Pasajul va avea o lungime de traversare pe sub liniile de cale ferata de 65 de metri(10 linii cale) si o lungime totala de 87,10 metri. 
Amenajarea bretelelor carosabile la pasaj prin amenajarea strazilor Cassian Munteanu si Barierei in perimetrul pasajului-carosabil si trotuare, amenajarea unei zone din Calea Bogdanestilor la 4 benzi de circulatie, linii de tramvai, noi locuri de parcare, un sens giratoriu in intersectia cu strada Garii si amenajarea acelei zone, prin refacerea  partii carosabile la 4 benzi de circulatie rutiera si linii de tramvai.

Refacerea si extinderea retelelor de utilitati, alimentare cu apa, canalizare, retea electrica pentru iluminat public si sustinerea liniei de contact pentru tramvai. In total vor fi amenajati 5534 mp de spatii verzi.

Contractul (pentru actualizarea proiectului tehnic si executie lucrari) a fost castigat prin licitatie de o asociere formata din Spic (lider/Italia), Pod-Proiect (Iasi) si Sylc Con Trans (Arad). 
Valoarea contractului de executie este de 111.641.112 lei cu tot cu TVA, iar durata este de 24 de luni. Primaria Municipiului Timisoara a  predat, in 14 decembrie 2021, amplasamentul pentru inceperea lucrarilor de executie a Pasajului inferior Solventul. 
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006354 (s)