News Flash:

Prima transa de Remdesivir, din bani europeni, a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara

10 August 2020
695 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara

Prima transa din antiviralul Remdesivir, medicamentul folosit pentru tratarea bolnavilor infectati cu coronavirus, a ajuns la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara.

Spitalul a primit 35 de flacoane din medicamentul care se administreaza pacientilo cu forme medii si severe aflati in terapie intensiva. Aceasta cantitate ajunge pentru tratamentul a sapte pacienti eligibili, anunta reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase.

“Este un prim transport. Asteptam ca in perioada urmatoare sa mai primim inca 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienti. Medicamentul a fost distribuit in toata tara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune in tratamentul aplicat pacientilor aflati in stare grava, in Terapie Intensiva. Noi am administrat acest medicament prima data in luna mai unui pacient intubat si ventilat mecanic. Pana acum am avut rezultate bune. Atunci, am reusit sa obtinem medicamentul fiind cooptati intr-un studiu international. Acum, am primit medicamentul in baza contractului semnat si finantat de Comisia Europeana cu compania farmaceutica producatoare”, spune managerul spitalului, Cristian Oancea.

Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeana a Medicamentului in luna iulie pentru a fi folosit in tratarea pacientilor cu COVID-19.

Romania va beneficia de 25.000 de flacioane care vor ajunge in trei transe. Tara noastra este a doua, dupa Spania, in privinta alocarilor europene ale acestui medicament.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005573 (s)