News Flash:

Nicolae Robu și Gheorghe Ciuhandu, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu

5 August 2020
806 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Nicolae Robu şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu au fost trimişi în judecată, în stare de libertate pentru abuz în serviciu.

Este vorba despre un dosar privind înstrăinarea mai multor imobile ale primăriei, în perioada 1996-2016, după ce Tribunalul Timiş le-a respins excepţiile invocate în camera preliminară.

Alături de cei doi edili mai sunt trimişi în judecată alţi şapte oficiali ai primăriei, între care fostul secretar Ioan Cojocari, fostul viceprimar Traian Stoia şi actualul viceprimar Dan Diaconu, fostul şef de la Urbanism, Constantin Miuţ.

Procurorii DNA au dispus, la finele anului trecut, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a nouă inculpaţi în legătură cu vânzarea frauduloasă şi la preţuri modice a 207 imobile, majoritatea situate în centrul vechi al Timişoarei. Prejudiciul total este estimat la circa 9.500.000 de euro.

Nicolae Robu a declarat că în mandatul său au fost vândute două locuinţe modeste, într-o curte comună, unor persoane nevoiaşe şi a susţinut permanent că este nevinovat. Recent, el a afirmat că, potrivit avocatului său ales, fapta nici nu se încadrează la ‘abuz în serviciu’.

“Am fost la DNA pentru două magherniţe amenajate ca locuinţe, dintr-o magazie de lemne, într-un fundal de curte, care au fost vândute către nişte amărâţi, cazuri sociale. Vândute, nu cu încălcarea legii. Eu nici nu am ştiut cum stau lucrurile când am fost prima dată la DNA. Am aflat abia ulterior, când mi-am luat avocat, că nici măcar nu s-a încălcat legea, ci o hotărâre de guvern, care trebuia respectată, dar nu a fost încălcată legea aşa cum prevede Curtea Constituţională pentru o faptă, ca să dobândească statut de abuz în serviciu. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare, eu sunt senin şi nevinovat”, susţinea Nicolae Robu, în urmă cu două luni.

Edilul a adăugat că a semnat respectivele contracte de vânzare după ce a primit documentele cu patru semnături ale celor din aparatul de specialitate, care garantau că totul este conform cu normele în vigoare.

Termenul de contestaţie este de trei zile.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1100 (s) | 22 queries | Mysql time :0.039329 (s)