News Flash:

Toamna cad frunze

Primăria Timișoara cere firmei angajate pentru curățenie să măture mai des străzile

11 Octombrie 2023
166 Vizualizari | 0 Comentarii


Cu contractul interimar de salubrizare stradală semnat, Primăria Timișoara pune la treabă firma responsabilă cu curățenia străzilor. Într-un efort de a menține orașul mai curat în timpul toamnei, municipalitatea a solicitat o creștere a frecvenței operațiunilor de salubrizare pe domeniul public.

Astfel, în perioada octombrie-noiembrie, autoritățile au stabilit că trotuarele urmează să fie măturate de trei ori pe săptămână, atât manual, cât și cu ajutorul echipamentelor mecanizate. Acest lucru va ajuta la eliminarea frunzelor căzute, menținând astfel străzile mai curate.

Până în prezent, curățenia stradală se realiza o dată pe săptămână, utilizând ambele metode, manual și mecanizat. Cu toate acestea, din cauza cantităților semnificative de frunze căzute, Primăria a solicitat operatorului să intensifice frecvența intervențiilor săptămânale.

”Chiar dacă în aceste două luni crește frecvența, este important și aportul cetățenilor și al asociațiilor de proprietari, care au, la rândul lor, obligația legală de a curăța spațiul din proximitatea imobilelor în care locuiesc”, transmite Primăria.

Ceea ce nu se menționează este o soluție pentru a ridica aceste resturi. În esență, se sugerează că oamenii trebuie să se ocupe ei înșiși de transportarea acestor resturi la centrele de colectare din oraș, care acceptă aceste deșeuri gratuit. Prin urmare, este de așteptat ca oamenii să-și umple mașinile personale, să le transporte pe biciclete sau să le care ei înșiși până la aceste centre, fiind improbabil ca cineva să le ducă cu mijloacele de transport în comun. Fiecare persoană acționează în funcție de resursele și posibilitățile sale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004707 (s)