News Flash:

Veste bună pentru timișorenii cu mașini electrice

Primăria Timișoara a instalat 16 stații de încărcare electrice în oraș

5 Iulie 2023
209 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara se remarcă și prin faptul că a devenit orașul cu cel mai mare număr de stații de încărcare pentru vehicule electrice instalate cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu, la nivel național. În anul precedent, Primăria Timișoara a amplasat 16 stații în oraș, iar acum, AFM a verificat implementarea proiectului conform contractului de finanțare. Drept urmare, Primăriei Timișoara i se va rambursa suma de 1.899.835 lei.

Începând de la instalarea acestor 16 stații de încărcare pentru vehicule electrice, timișorenii au consumat peste 700.000 de kilowați de energie electrică.

„Încurajăm transportul verde. Prețul plătit de cei care își încarcă mașina este convenabil. De asemenea, mașinile electrice au la dispoziție abonamente gratuite pentru Timpark. Lucrăm la documentația pentru a accesa noi fonduri pentru amplasarea a încă 21 stații de încărcare. Înnoim întreaga flotă de transport public: până la sfârșitul anului vom avea 44 de autobuze electrice în circulație, 23 de tramvaie noi și urmează noi achiziții. Sunt măsuri pe care le luăm pentru a avea un oraș verde și mai puțină poluare”, declară primarul Dominic Fritz.


Fiecare stație de încărcare dispune de două locuri de parcare special destinate încărcării autovehiculelor electrice și hibride plug-in. Acestea sunt marcate cu verde și sunt semnalizate cu panouri informative.

Tariful pentru serviciile de reîncărcare a autoturismelor electrice este de 1,10 lei/kWh, inclusiv TVA, iar acesta se actualizează în conformitate cu evoluția pieței de energie și în conformitate cu contractul de furnizare a energiei electrice.

Cele 16 stații electrice sunt amplasate în următoarele locații: Bd. I.C. Brătianu, Calea Aradului - Str. Cugir, Piața Iancu Huniade, Str. Acad. Alexandru Borza (Str. Michelangelo), Str. Martin Luther, Str. Gheorghe Dima, Bd. Take Ionescu, Piața 700, Bd. Republicii, Bd. Revoluției din 1989, Splaiul Nicolae Titulescu, Bd. Mihai Viteazu, Str. Plauțius Andronescu, Str. Aștrilor (Al. Martir Eugen Nagy), Bd. 16 Decembrie 1989/Calea Șagului. În Timișoara sunt înregistrate un total de 3.964 de mașini electrice, dintre care peste 80% sunt hibride, iar restul funcționează exclusiv pe bază de energie electrică.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006295 (s)