News Flash:

Veste bună pentru timișoreni

Aquatim va monta în Timișoara 8000 de contoare inteligente, până la sfârșitul lui 2023

4 Iulie 2023
244 Vizualizari | 0 Comentarii


Echipele de schimbători apometre de la Aquatim au început astăzi lucrările de înlocuire a contoarelor vechi cu cele de ultimă generație achiziționate de companie. Primii beneficiari ai acestor noi contoare sunt locuitorii din Zona Plăvăț 2. Se estimează că vor fi înlocuite aproximativ 80 de apometre pe zi. Următoarele zone programate pentru înlocuire sunt Ana Ipătescu, Fratelia, Steaua, Șagului, Dâmbovița și Freidorf.

Prima tranșă de contoare a constat din 1600 de bucăți, iar numărul total de contoare care urmează să fie înlocuite este de 8000. În acest sens, abonații din zonele menționate sunt rugați să permită accesul la căminele de apometre. În cazul în care abonații nu pot fi găsiți acasă, aceștia sunt rugați să contacteze personalul Aquatim la numerele de telefon indicate în înștiințările primite pentru a stabili programări.

În cazul în care căminele de apometre se află pe domeniul public și abonații nu pot fi prezenți, se va realiza înlocuirea contoarelor și se va lăsa un duplicat în cutia poștală cu datele de identificare ale contorului demontat/montat.

Menționăm că, acum o lună, Aquatim a semnat un contract de achiziție pentru 8000 de contoare inteligente în valoare de 5.939.272,78 lei, fără TVA, cu firma ETA 2U SRL. Durata contractului este până în 31 decembrie 2023. Astfel, până la sfârșitul acestui an, 8000 de locuitori din Timișoara vor beneficia de aceste contoare ultramoderne.

Această investiție ne va permite să obținem zilnic date precise despre cantitatea de apă consumată direct de la punctele de consum, precum și să identificăm eventualele probleme legate de consum (consumuri mari, decontorizări, încercări de manipulare a contoarelor).

Scopul acestui proiect este de a eficientiza și optimiza infrastructura de apă din zona noastră de operare prin implementarea acestui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă dotat cu interfață digitală în municipiul Timișoara.

Proiectul beneficiază de cofinanțare din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004847 (s)