News Flash:

Presedintele Poloniei a aprobat trimiterea de trupe NATO in Romania si in tarile baltice

3 Mai 2017
933 Vizualizari | 0 Comentarii
armata franceza
Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a semnat miercuri ordinele pentru desfasurarea trupelor in Romania si in tarile baltice, in contextul eforturilor NATO de a-si spori prezenta in Europa de Est, relateaza site-ul agentiei Sputnik.
Polonia va trimite 250 de militari in Romania si 200 in statele baltice, in principal in Letonia, pana la 31 decembrie 2017.
Alaturi de trupe, fortele armate poloneze vor trimite, de asemenea, un escadron de tancuri in Letonia si vehicule blindate in Romania, conform ordinului presedintelui.
NATO a decis in iulie 2016 consolidarea prezentei militare in Europa de Est, prin desfasurarea a mii de militari in Romania, Polonia si in tarile baltice.
Planul este de a crea patru grupuri de lupta cu efective totale de 4.000 de militari, sustinuti de o forta de reactie rapida formata din 40.000 de persoane. SUA, Marea Britanie, Germania si Canada vor contribui cel mai mult cu trupe in Polonia, Lituania, Letonia si Estonia.
Alianta Nord-Atlantica a precizat ca vrea sa fie pregatita pentru infruntarea provocarilor din partea Rusiei, iar prezenta militara are un caracter absolut defensiv.
Ca raspuns la actiunile NATO, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a precizat ca Moscova nu are niciun plan privind un atac asupra unui stat membru al Aliantei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 43 queries | Mysql time :0.016577 (s)