News Flash:

Arhiepiscopia Tomisului, despre dosarul IPS Teodosie: Nadajduim retrimiterea cauzei la procuror

3 Mai 2017
896 Vizualizari | 0 Comentarii
ips teodosie
Arhiepiscopia Tomisului transmite, printr-un comunicat de presa, ca se asteapta la retrimiterea dosarului in care este cercetat IPS Teodosie la procurori, sustinand ca rechizitoriul nu a fost intocmit legal.
La Curtea de Apel Constanta au avut loc dezbateri, miercuri, privind cererile si exceptiile invocate de catre avocati, urmand ca instanta sa decida daca a fost sesizata in mod legal si daca se incepe judecata.
"Arhiepiscopia Tomisului isi exprima nadejdea ca solutia va fi una justa, de retrimitere a dosarului catre procuror. Totodata, Arhiepiscopia Tomisului a luat act ca nu se poate face judecata pe baza unui rechizitoriu intocmit cu nerespectarea formelor prevazute de lege. Desi ne doream o judecata cat mai rapida pentru a se dovedi nevinovatia IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, si a celorlalti acuzati in dosar, aceasta nu se putea face fara a se parcurge procedura respectiva", transmite Arhiepiscopia Tomisului printr-un comunicat de presa.
DNA Constanta a dispus, la inceputul lunii februarie, trimiterea in judecata a lui Teodosie Petrescu, Arhiepiscop al Tomisului, sub control judiciar, fiind acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false sau inexacte, avand rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Potrivit DNA, in perioada 2010 – 2016, IPS Teodosie, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, impreuna cu ceilalti inculpati, a folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura pentru a primi fonduri europene.
"In documentele prezentate la APIA, inculpatii au declarat, in mod nereal, ca folosesc anumite suprafete agricole (peste 300 ha), situate in zona denumita Ferma 3 – Nazarcea (localitatea Lumina, jud. Constanta), avand categoriile de folosinta <vii pe rod cu struguri pentru vin>/<vii pe rod cu struguri nobili pentru vin>, in conditiile in care, incepand cu anul 2010, pe respectivele suprafete agricole nu mai existau astfel de culturi. De asemenea, un alt aspect fals prezentat in declaratiile depuse a fost acela ca s-au respectat normele privind bunele conditii agricole si de mediu (GAEC), printre care si evitarea instalarii vegetatiei nedorite, in conditiile in care respectivele parcele erau abandonate si invadate cu astfel de vegetatie pe toata durata formularii cererii si obtinerii fondurilor. Faptele au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene in cadrul schemelor de plata pe suprafata unica (SAPS), totalizand 1.392.964 lei", arata DNA. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1430 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012967 (s)