News Flash:

Dosar REDESCHIS in cauza in care un vicepresedinte al Senatului este acuzat ca a devenit senator fara a fi membru de partid

3 Mai 2017
997 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament
Instanta suprema a decis, marti, confirmarea redeschiderii cauzei in care Iuliana Scantei, vicepresedintele Senatului, este acuzata de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, in legatura cu participarea la alegerile parlamentare din 2016.
"Admite cererea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica. In baza art. 335 alin. 4 Cod procedura penala, confirma redeschiderea urmaririi penale in dosarul nr. 23/P/2017 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica", se arata in decizia ICCJ.
Ulterior alegerilor parlamentare din 2016, pe 12 ianuarie 2017, Tomaseschi Sava Dragomir a depus o plangere la parchet prin care o acuza pe Iuliana Scantei ca ar fi obtinut ilegal calitatea de senator, fara a fi membru al Partidului National Liberal. La finalul lunii ianuarie 2017, plangerea a fost clasata insa clasarea a fost contestata. Seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica a admis plangerea si a dispus sesizarea instantei pentru reluarea cercetarilor.
In plangere se sustinea ca la data de 19 octombrue 2016 Laura Scantei ar fi facut o cerere de adeziune la PNL si in aceeasi zi a dat o declaratie prin care a acceptat sa candideze pentru functia de senator. Ziua urmatoare a fost validata lista cu candidati, printre care se afla si Scantei, desi nu era membru de partid, petentul sustinand ca nu a dobandit calitatea de membru de partid "in mod legal si statutar". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011239 (s)