News Flash:

Inalta Curte de Casatie si Justitie nu sustine toate propunerile CSM pentru pachetul de legi ale justitiei

2 Mai 2017
898 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu2
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) transmit ca nu sustin o parte dintre propunerile Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de modificare a pachetului de legi ale justitiei, precizeaza institutia intr-un raspuns trimis catre agentia MEDIAFAX.
Magistratii ICCJ propun ca judecatorii Curtii Supreme sa fie exceptati de la evaluarea periodica privind calitatea activitatii, eficienta, integritatea si obligatia de formare profesionala continua. Magistratii considera ca "prin accederea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acestia ofera cele mai clare garantii privitoare la detinerea unui inalt grad de profesionalism si a unei tinute morale ireprosabile - aspect fata de care o astfel de procedura devine lipsita de utilitate", se precizeaza in documentul citat.
Magistratii ICCJ mai propun ca presedintii de sectii ai Curtii Supreme sa fie numiti la propunerea presedintelui ICCJ de catre Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), "dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani, nu au fost sanctionati disciplinar si nu au avut abateri de la codul deontologic". CSM propune ca presedintii de sectii ai ICCJ sa fie numiti de catre Consiliu, fara a fi mentionata implicarea presedintelui instantei supreme.
In ceea ce priveste pensionarea magistratilor, reprezentantii ICCJ isi exprima dezacordul "atat cu privire la propunerea CSM de eliminare a magistratilor-asistenti si a personalului de specialitate juridica asimilat magistratilor de la beneficiul dreptului de a obtine pensia de serviciu dupa indeplinirea conditiei unei vechimi minime de 25 de ani in magistratura, independent de indeplinirea sau nu a conditiei privind varsta standard de pensionare (stabilita in cazul magistratilor la 60 de ani), cat si in ceea ce priveste schimbarea algoritmului de calcul al pensiei de serviciu a magistratilor", sustinand ca altgoritmul propus de CSM poate duce la "diminuarea drepturilor de asigurari sociale cuvenite magistratilor", potrivit documentului citat. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012583 (s)