News Flash:

Premiera pentru justitia din Romania, la Timisoara. O femeie a fost declarata mama naturala, fara sa nasca!

12 Februarie 2014
1218 Vizualizari | 0 Comentarii
Premieră în justiția din Romania. O femeie din judeţul Timiş, care nu a mai putut rămane însărcinată din cauza unor probleme de sănătate, a fost declarată mamă naturală a gemenilor concepuţi de ea şi soţul ei, dar aduşi pe lume de sora femeii, ca mamă purtătoare. Decizia aparţine Curţii de Apel Timişoara. Într-o primă fază, cei doi soţi au făcut o cerere la Judecătoria Timişoara, pentru a revendica dreptul de a fi declaraţi părinţi naturali ai copiilor concepuţi de bărbat şi de sora femeii, prin fertilizare in vitro.

Cererea a fost însă respinsă, iar procesul a ajuns la Tribunalul Timiş, unde judecătorii l-au recunoscut ca părinte natural doar pe tatăl gemenilor. Familia a făcut recurs, laCurtea de Apel Timişoara, iar aici a fost recunoscută, ca mamă naturală a copiilor, femeia de la care s-au prelevat ovulele, chiar dacă nu ea este cea care le-a dat viață gemenilor, potrivit jurnaliștilor de la ”Redeșteptarea”.

Important de menţionat: proiectul de lege privind mama surogat a trecut de Camera Deputaţilor în prima jumătate a anului trecut. De atunci, se aşteaptă promulgarea de către preşedinte. În prezent, spun avocaţii, această lege nu poate fi invocată în niciun proces. Digi24.ro


cei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008873 (s)