News Flash:

Iohannis: Ministrul de Interne, care voi fi eu, stabileste cand vor fi alegeri pentru Primaria Sibiu

11 Februarie 2014
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că ministrul de Interne, funcţie pe care ar urma să o deţină el, stabileşte, după o lungă procedură, când vor fi organizate alegeri pentru Primăria Sibiu, el arătând că există "o şansă destul de mare" ca el să fie şi "următorul candidat". Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă i se pare greu să plece de la Primăria Sibiu după 14 ani de mandat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu mi-e greu, mi-e foarte greu. Eu am spus ce-am spus, nu ca să impresionez pe cineva sau ca să-mi dea PSD replici. Eu nu-mi doresc să plec de aici, dar, dacă situaţia acum a evoluat aşa şi am făcut pasul cu PNL, mi-l asum, dar asta nu înseamnă că plec bucuros, săltăreţ sau oricum altcumva", a răspuns Iohannis.

El a precizat că, în eventualitatea în care va pleca din funcţia de primar, interimatul va fi asigurat de viceprimarul din partea FDGR Astrid Fodor.

Iohannis a spus că a văzut localităţi în care interimatul a durat şi doi ani şi că mai repede de şase luni nu au fost organizate nicăieri alegeri pentru un nou primar.

Intrebat dacă este posibil ca el să fie următorul candidat pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, Iohannis a răspuns: "Există o şansă destul de mare să fiu următorul candidat la funcţia de primar al municipiului Sibiu, există şanse rezonabile să fiu eu acela".

Iohannis a precizat că data la care se organizează alegerile este stabilită, după o lungă procedură, de către ministrul de Interne, funcţie pe care o va deţine dacă pleacă de la Primăria Sibiu.

Liderul PNL Klaus Iohannis declara, luni, că îşi reafirmă determinarea pentru a deveni vicepremier, menţionand că va face toţi paşii ceruţi de lege pentru acest lucru şi precizand: "Acest lucru este treaba mea şi nu am neapărat nevoie de sfaturi decat dacă le cer".

"Vreau să clarific că acest lucru e treaba mea şi nu am nepărat nevoie de sfaturi decat dacă le cer eu. Pe de altă parte, e clar că noi, PNL, nu vom merge niciunde să cerem o lege pentru un om şi nici eu nu am de gand să intru într-o situaţie discutabilă. Reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier şi ministru de Interne şi voi face toţi paşii ceruţi de lege pentru a fi şi în legalitate şi a clarifica orice discuţie care s-ar pune înainte de a deveni vicepremier şi ministru", spunea primarul oraşului Sibiu.

El spunea că va face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate.

"Voi face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate, dar acest pas îmi aparţine, îl voi face atunci cand trebuie şi atunci îl voi anunţa", spunea Iohannis.

El a fost întrebat cum vede comunicatul ANI transmis Guvernului în cazul situaţiilor de incompatibilitate la care s-ar încadra dacă preia funcţia de vicepremier în situaţia în care nu-şi va prezenta anterior demisia din funcţia de primar de Sibiu.

"Evident că voi face tot ce trebuie pentru a fi în perfectă legalitate, şi din punctul de vedere al ANI", replica prim-vicepreşedintele PNL.

De asemenea, el a fost întrebat dacă liderii PSD i-au cerut demisia din funcţia de primar. "Nici nu cred că ar face-o, nici nu cred că aş discuta aşa ceva", replica Iohannis.

El menţiona că "unii colegi din PSD sunt extrem de preocupaţi" de situaţia sa, dar a precizat că este "o vorbă la romani: cel mai bun sfat este cel care se cere". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039343 (s)