News Flash:

Basescu: Ministerul Justitiei, condus de varul lui Ponta, mi-a trimis aviz negativ pentru gratierea lui Gigi Becali

12 Februarie 2014
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
gigi becali
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Ministerul Justiţiei, condus de "vărul premierului", Robert Cazanciuc, i-a trimis aviz negativ la cererea privind graţierea lui George Becali, şeful statului amintind că Victor Ponta spunea recent că l-ar graţia pe fostul europarlamentar. "Hai să vă arăt ce însemană mincinosul", a declarat Băsescu, referindu-se la premierul Victor Ponta.

Şeful statului a spus, la B1Tv, că pe 13 ianuarie a primit o adresă de la Ministerul Justiţiei în care îi erau transmise avizele negative pentru graţierea lui George Becali.

"Acesta este documentul. Deci văr-su', Cazanciuc, îmi trimite că nu este de acord, şi văr-su' e şi ministrul Justiţiei. Mă îndoiesc că fiind o problemă atât de importantă pentru premier - punerea în libertatea a lui Gigi Becali - nu a ştiut ce mi-a trimis Ministerul Justiţiei. Ce fel de om este acesta? Are un singur nume, dar nu îl rostesc, pentru că vă amendează CNA", a comentat Băsescu.

Preşedintele a spus că nu are rost să mai discute pe acest subiect. "Am aviz negativ de la Ministerul Justiţiei, dat de vărul prin alianţă al premierului. Iar el iese şi spune că l-ar pune în libertate. Cum etichetaţi un astfel de om?", a spus Băsescu.

Ministrul Justiţiei a primit o cerere de graţiere a lui Gigi Becali pe care o analizează dacă o va trimite preşedintelui cu aviz pozitiv sau negativ, anunţa, pe 4 februarie, premierul Ponta, adăugând că el, dacă ar fi ministru, ar propune acest lucru deoarece graţierile trebuie gândite în "beneficiul societăţii".

"Există o cerere făcută la Ministerul Justiţiei, ministrul Justiţiei m-a informat şi urmează să ia o decizie. Eu cred că....nu, nu pot să spun. Dacă aş fi ministrul Justiţiei, aş propune preşedintelui acest lucru, dar nu sunt, este o decizie care aparţine ministrului Justiţiei", spunea Ponta, întrebat dacă este de acord cu graţierea lui Gigi Becali.

El a precizat că ministrul Justiţiei este cel care poate decide dacă înaintează o astfel de cerere preşedintelui ţării cu aviz pozitiv sau negativ şi că preşedintele este cel care graţiază.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044534 (s)