News Flash:

SITUATIA SCOLILOR in tara: Scolile si gradinitele - inchise marti in 12 judete si Bucuresti. In alte judete se deschid o parte

27 Ianuarie 2014
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
Unitatile de învatamânt vor ramâne închise marti în 12 judete si municipiul Bucuresti, în timp ce în alte opt judete vor fi deschise doar gradinitele sau vor ramâne închise mai multe scoli, a anuntat luni, la comandamentul de iarna, ministrul Educatiei, Remus Pricopie. MEN: Scolile din Bucuresti si 14 judete ramân închise marti
Scolile din Bucuresti si judetele Ilfov, Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Buzau si Giurgiu vor fi închise si marti, potrivit situatiei transmise luni la Ministerul Educatiei de catre inspectoratele scolare.
În judetele Buzau si Giurgiu vor sunt închise scolile, dar în municipiile Buzau si Giurgiu vor fi deschise gradinitele, masura fiind luata pentru a veni în sprijinul parintilor.
De asemenea, în judetele Bacau si Botosani vor fi închise marti câte trei unitati de învatamânt, iar în judetul Braila vor fi cursuri doar în scolile din municipiul Braila.
În judetul Dâmbovita vor fi închise 46 de unitati de învatamânt, în judetul Suceava vor fi suspendate cursurile în cinci unitati, iar în judetul Vaslui, în 24 de unitati, potrivit situatiei transmise la Ministerul Educatiei.
Judetele Buzau, Braila si Vrancea au fost duminica, între orele 15.00 si 21.00, sub cod rosu de vreme rea si au ramas sub cod portocaliu pâna luni dimineata.
Capitala si judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges, Dâmbovita, Prahova, Bacau, Vaslui si Iasi au fost pâna luni, la ora 09.00, sub cod galben.
Codul portocaliu de viscol a fost prelungit luni, pâna la ora 23.00, în judetele Constanta, Tulcea, Braila, Calarasi, Ialomita, Buzau, Vrancea si Galati, iar judetele Bacau, Vaslui si Iasi au fost atentionate cu cod galben.
Scolile si gradinitele - închise marti în 12 judete si Bucuresti, în alte judete se deschid o parte
Unitatile de învatamânt vor ramâne închise marti în 12 judete si municipiul Bucuresti, în timp ce în alte opt judete vor fi deschise doar gradinitele sau vor ramâne închise mai multe scoli, a anuntat luni, la comandamentul de iarna, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.
Prezent la Buzau, ministrul a precizat ca unitatile de învatamânt vor fi închise si marti în judetele Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea si în municipiul Bucuresti.
Pricopie a mai anuntat ca în judetele Buzau si Giurgiu scolile vor fi închise, dar gradinitele din orase vor fi deschise pentru a veni în sprijinul parintilor, iar în alte sase judete o parte dintre unitatile scolare vor fi închise si marti, respectiv în Bacau (3 unitati), Botosani (3), Dâmbovita (46), Suceava (5) si Vaslui (24), în timp ce în judetul Braila se vor tine cursuri doar în scolile din municipiul Braila.
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educatiei ca, luni seara, sa fie prezent la comandament la Bucuresti pentru a fi evaluata situatia tuturor scolilor, întrebându-l de ce în Bucuresti trebuie închise scolile si marti, pentru ca, în opinia sa, în Capitala "se cricula foarte bine".
Pricopie i-a raspuns premierului ca solicitarea închiderii scolilor si marti în Bucuresti i-a fost adresata duminica seara chiar de primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, pentru a putea deszapezi mai eficient strazile.
Ponta i-a cerut lui Pricopie sa mai discute în acest sens cu primarul general pentru ca populatia sa fie tinuta în case doar daca este necesar.
Peste 170 de scoli din Dâmbovita vor fi închise si marti. În Prahova ramân închise toate scolile
Un numar de 172 de scoli si gradinite din judetul Dâmbovita, unde învata peste 21.000 de elevi, vor fi închise si marti din cauza ninsorilor, în timp ce în Prahova vor fi suspendate în continuare cursurile, marti, în toate cele peste 600 de scoli si gradinite din judet.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Scolar Judetean Dâmbovita, în urma consultarii cu directorii unitatilor de învatamânt si cu reprezentantii primariilor a fost luata decizia ca 172 de unitati de învatamânt, respectiv 46 de unitati cu personalitate juridica si 126 de structuri ale acestora, sa ramâna închise marti din cauza ninsorilor.
Scolile si gradinitele în care cursurile sunt suspendate si marti sunt din orasele Târgoviste, Moreni, Pucioasa, Gaesti si comunele Aninoasa, Bezdead, Buciumeni, Bucsani, Cândesti, Cornatelu, Dragomiresti, Glodeni, Gura Ocnitei, Hulubesti, I.L. Caragiale, Iedera, Ludesti, Malu cu Flori, Manesti, Niculesti, Ocnita, Persinari, Pucheni, Razvad, Runcu, Tatarani, Vacaresti, Valea Lunga, Vârfuri, Visinesti, Vulcana Bai si Vulcana Pandele.
În municipiul Târgoviste ramân închise marti Liceul Teoretic ”Ion Heliade Radulescu”, Liceul Teoretic ”Petru Cercel”, Scoala gimnaziala ”Mihai Viteazul”, Scoala gimnaziala ”Paul Banica” si Scoala pentru copii cu deficiente Târgoviste. În total, peste 2.500 de elevi sunt înscrisi la cele cinci unitati de învatamânt.
În celelalte 408 unitati de învatamânt din judetul Dâmbovita marti se vor tine orele de curs.
Si în judetul Prahova în toate cele peste 600 de scoli si gradinite cursurile vor fi suspendate marti, potrivit unei informari a Inspectoratului Scolar Judetean Prahova.
Unitatile de învatamânt sunt închise, luni, si posibil si marti, în Bucuresti si în 26 de judete pentru care au fost emise cod portocaliu sau cod galben de ninsori si viscol.
Codul portocaliu de viscol a fost prelungit, luni, pâna la ora 23.00, în judetele Constanta, Tulcea, Braila, Calarasi, Ialomita, Buzau, Vrancea si Galati, iar judetele Bacau, Vaslui si Iasi au fost atentionate cu cod galben.
Potrivit avertizarii cod portocaliu emise luni dimineata de Administratia Nationala de Meteorologie, între orele 09.00 si 17.00, în judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, viteza vântului la rafala va depasi 60-70 de kilometri pe ora, continuând sa troieneasca puternic zapada, iar vizibilitatea se va mentine redusa.
În estul Munteniei, în Dobrogea si în cea mai mare parte a Moldovei va continua sa ninga, iar vântul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50 de kilometri pe ora, temporar viscolind sau spulberând zapada. Avertizarea cod galben emisa pentru judetele Bacau, Vaslui si Iasi este valabila pâna la ora 23.00.
Judetele Buzau, Braila si Vrancea au fost duminica sub cod rosu de viscol. Ulterior, de duminica seara pâna luni, la ora 09.00, cele trei judete, precum si Constanta, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Galati au fost sub avertizare cod portocaliu.

Capitala si judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges, Dâmbovita, Prahova, Bacau, Vaslui si Iasi au fost pâna luni, la ora 09.00, sub cod galben. Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0842 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030976 (s)