News Flash:

Prediabet: 5 semne de alarma pe care sa nu le ignori

24 Aprilie 2017
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
diabet
In faza de prediabet, nivelul zaharului din sange este crescut, insa nu indeajuns incat sa fie considerat diabet. Cea mai usoara cale prin care poti determina daca ai prediabet este sa faci un test de sange.
Desi analizele sangelui iti vor spune exact care este nivelul de zahar pe care il ai in sange, ar trebui sa acorzi atentie si altor indicii. Exista cazuri in care poti avea prediabet chiar daca rezultatul testului este normal. De aceea, semnale de alarma precum sete excesiva sau urinat frecvent ar trebui luate in serios.
Alte semne care pot indica prediabetul sunt:

1. Pete lucioase pe piele
Daca esti prediabetic, te poti confrunta cu semne precum pete rosii, maronii sau galbene pe piele. Pielea ta poate avea un aspect lucios, solzos, sa provoace mancarime, fiind vizibile vase de sange. De asemenea, acorda atentie si petelor inchise la culoare, care indica nivelul ridicat de insulina din sange.
2. Articulatie umflata
Este o forma de artrita care se manifesta atunci cand acidul uric se acumuleaza in corp si dezvolta cristale in tendoane, articulatii si oase. Cercetatorii au aflat ca cei care au aceasta problema sunt predispusi sa se confrunte cu diabetul, probabil pentru ca ambele probleme apar frecvent la persoanele supraponderale.

3. Piele ingrosata
Cunoscuta si ca scleroza digitala, apare frecvent in degetele de la maini si picioare, dar se poate raspandi in tot corpul. Acest lucru se intampla atunci cand nivelul ridicat de zahar distruge vasele de sange.

4. Caderea parului
Sunt multe cauze care influenteaza pierderea parului, insa specialistii spun ca aceasta problema se poate asocia si cu rezistenta insulinei, care este un atribut al prediabetului si a diabetului de tip 2. Rezistenta insulinei se manifesta prin intampinarea unor probleme in folosirea insulinei pentru a muta zaharul din sange in celule. Acest lucru face ca nivelul de zahar din sange sa creasca semnificativ.

5. Oboseala excesiva
Este normal ca, din cand in cand, sa simti ca nu poti duce la capat unele treburi din cauza oboselii, insa, nu este normal sa te zbati sa faci fata fiecarei zile. Rezistenta insulinei poate fi cauza. Atunci cand zaharul persista in sange, nu ajunge la celule unde este folosit pentru a-ti da energie.
Ce poti face daca ai prediabet
Daca doctorul iti spune ca ai prediabet, nu te panica. Trebuie sa iti schimba stilul de viata. Incepe prin a urma Dieta Mediteraneana, care contine legume, peste, verdeturi si grasimi sanatoase. De asemenea, ar trebui sa faci din exercitiile fitness o prioritate. Un studiu din 2016 al Universitatii Duke arata ca exercitiile fizice moderate, precum mersul alert, pot scadea si stabili nivelul de zahar din sange.
elle.ro

diabet
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007291 (s)