News Flash:

Povestea cutremurătoare a Lucianei. Se luptă cu o boală rară și trăiește cu 800 de lei pe lună

24 Mai 2021
790 Vizualizari | 0 Comentarii

La doar 36 de ani, Luciana Minea se confruntă cu o boală rară, care i-a schimbat radical viața. Fiecare zi este o luptă, mai ales că trăiește cu o pensie de 800 de lei.

Coșmarul constănțencei a început în urmă cu 5 ani, atunci când s-a confruntat cu câteva probleme de sănătate. Starea i s-a degradat treptat, iar în 2007, Luciana a fost nevoită să se pensioneze pe baz de boală.

Diagnosticată cu o boală rară, Luciana primește doar 800 de lei

Primește de la stat doar 800 de lei, care nu-i ajung pentru tratament și ca să ducă o viață liniștită. Apelează mereu la ajutorul părinților, rudelor și prietenilor.

„Sufăr de mai multe boli: hipogamaglobulinemie severă, boala celiacă autoimună şi cea care mă împiedică să merg pe picioarele mele se numeşte polineuropatie senzitivă demielinizantă, care necesită recuperare în timp îndelungat, constând în chinetoterapie, masaj trofic şi alte proceduri”, spune Lucia.

De parcă asta nu ar fi fost destul, Luciana are o nevoie de o operație de tiroidectomie totală, adică de eliminare a unor noduli şi ai glandei tiroide.

În fiecare lună face naveta la București, la Spitalul Militar Carol Davila pentru tratamentul cu imunoglobuline. Nu poate merge singură, căci după câțiva pași își pierd eechibrul.

A dus boala timp de doi ani pe picioare și nu a vrut nicicum să renunțe la locul de muncă. „Am tot sperat că o să fiu bine şi nu am vrut să ajung la o pensie de boală”, a dezvăluit ea, potrivit adevărul.ro.

Strângere de fonduri pentru Luciana

Așa a ajuns să lupte cu o boală grea, iar statul să-i ofere doar cu 800 de lei lunar, bani cu care trebuie să se întrețină, să-și plătască tratamentele și terapiile, dar și drumurile la București.

Acum merge în fiecare zi la chinetoterapie, iar statul decontează 20 de ședințe pe an. Ea are nevoie de una pe zi: „Practic, numai chinetoterapia şi masajul trofic mă costă cam 2.000 de lei pe lună”.

Prietenii au lansat o strângere de fonduri pe Facebook, iar până acum au reușit să strângă în jur de 6/000 de euro. Pentru a putea sta linișitită un an în privința banilor, Luciana are nevoie de aproximativ 20.000 de euro.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge să cer ajutor financiar pentru a îmi recupera abilitatea de a merge de una singură, un lucru care pentru majoritatea este ceva banal, ceva cuvenit”, spune Luciana.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005908 (s)