News Flash:

Ponta: "Nimeni nu va pierde niciun leu din pensie in baza deciziei Curtii Constitutionale"

1 Noiembrie 2013
1403 Vizualizari | 0 Comentarii

Nicio pensie nu va fi redusă în urma deciziei Curții Constituționale privind neconstituționalitatea unor dispoziții din Ordonanța de Urgență a Guvernului de modificare a legii privind sistemul unitar de pensii publice, a afirmat vineri, la Sibiu, premierul Victor Ponta.

"Dacă va fi cazul să recalculăm în plus, sigur o să dăm banii. Dacă ne va cere cumva Curtea să tăiem vreo pensie, nu voi fi de acord și vom găsi o altă soluție administrativă ca absolut nicio pensie, chiar și în urma deciziei Curții Constituționale, să nu fie scăzută. (...) Imi pare foarte rău că o să fie o nouă procedură administrativă, de recalculare, (...) dar nimeni nu va pierde niciun leu din pensie în baza deciziei Curții Constituționale", a declarat Ponta.

Premierul a reconfirmat, în context, că vor fi prevăzute în bugetul pe 2014 fondurile necesare indexării pensiilor.

"Am vrut să anunț foarte clar pe toți pensionarii din țară că în bugetul pe 2014 în mod sigur este prevăzută o indexare superioară inflației, și anume 3,76%", a precizat Victor Ponta.

Primul ministru a participat, vineri, la Sibiu, la Congresul Organizației Pensionarilor Social-Democrați, alături de alți lideri social-democrați, printre care președintele executiv al PSD Liviu Dragnea și mimnistrul Dan Șova.


victor ponta la sibiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006419 (s)