News Flash:

Catalin Predoiu: "Ponta a mai spus o gogomanie, ca il opreste CCR sa combata evaziunea fiscala"

31 Octombrie 2013
1329 Vizualizari | 0 Comentarii
catalin predoiu

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat miercuri, la Oradea, că premierul Victor Ponta a mai spus 'o gogomănie', şi anume că-l opreşte Curtea Constituţională să combată evaziunea fiscală.

'Aproape că nu e de comentat acest lucru, dacă nu ar fi atat de grav. Un premier care tocmai s-a întors de la Washington, unde a fost întrebat de vicepreşedintele SUA ce are de gand cu Romania, unde a promis, ca peste tot, că va respecta justiţia şi legile ţării, vine şi spune azi că nu îl lasă Curtea să combată evaziunea fiscală. Adevărul este că acest premier, guvernul său, nu este în stare să scrie o lege care să combată evaziunea fiscală şi nu e în stare să aplice legile pe care le-am scris noi ca să combatem evaziunea, după ce a venit la putere promiţand că va combate evaziunea fiscală care s-a dublat în 17 luni de guvernare!', a spus Predoiu.

El a reiterat opoziţia solidă pe care o face PDL, 'din cărămizile cu care se aruncă în el', şi creşterile în sondaje, de la 14% în urmă cu cinci luni la 19% în prezent. 'Suntem pe un drum bun şi suntem pe cale să devenim principala forţă politică pe dreapta. Suntem pe cale să pregătim un succes la europarlamentare şi este momentul să spunem că avem încredere în noi, în destinul nostru,' a subliniat Predoiu.

Chiar dacă opoziţia, a afirmat el, se împarte treptat în două, una care munceşte şi cealaltă care spune despre prima că nu lucrează, PDL duce mai departe programul demarat: reorganizarea în teritoriu, constituirea guvernului alternativă, opoziţia foarte dură în parlament.

'Facem acest lucru nu numai pentru noi, ci pentru romani, pentru că suntem datori să ne opunem unei guvernări aberante, din ce în ce mai aberante. Să nu uităm de USL, de guvernul USL care în fiecare zi mai dă o lovitură traiului romanilor, mai ştirbeşte reputaţia Romaniei în plan internaţional,' a menţionat liderul democrat-liberal.

Predoiu a vorbit, în prezentarea proiectului său de obţinere a candidaturii în PDL pentru alegerile prezidenţiale din 2014, despre necesitatea de a ridica sau egaliza nivelul de trai al romanilor cu cel din UE, prezervarea independenţei justiţiei, reforma statului, strangerea relaţiilor cu lumea nord-atlantică, cu NATO, cu UE, precum şi cu Republica Moldova. Pe plan intern, acţiunea prezidenţială, susţine el, poate cataliza crearea unor programe şi strategii - energetică, industrială şi agricolă, bazate pe soluţii chiar şi inovative, precum o zonă Silicon Valley în Romania.


washington predoiu republica moldova romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004993 (s)