News Flash:

Premierul Victor Ponta acuza Curtea Constitutionala ca sprijina evaziunea fiscala

30 Octombrie 2013
1344 Vizualizari | 0 Comentarii

Premierul Victor Ponta acuză Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen, el afirmand despre actuala lege a insolvenţei că încurajează companiile să nu plătească taxe.

Prezent, miercuri, la Fabrica Coca-Cola din Ploieşti, la inaugurarea unei noi linii de producţie, premierul Victor Ponta a afirmat, într-o declaraţie dată presei, că apreciază companiile "serioase" cum este Coca-Cola, care plătesc taxe la bugetul de stat, compensand astfel evaziunea fiscală pe care o fac alte firme.

In acest context, premierul a acuzat Curtea Constituţională că sprijină evaziunea fiscală şi nu lasă Guvernul să combată acest fenomen.

"Cand văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fisclă, cu atat mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe", a spus Ponta.

Intrebat despre legea insolvenţei, el a afirmat că actuala lege a insolvenţei "încurajează companiile să nu plătească taxe".

Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este "o lege proastă" şi a spus că este hotărat să o schimbe pentru a sprijini companiile "serioase" să investească, să plătească şi să fie "actorii corecţi" în economia romaneaască.

El a mai spus că, anual, compania Coca-Cola plăteşte, în Romania, taxe şi impozite în cuantum de aproximativ 200 de milioane de euro şi că, pană în prezent, această companie nu a solicitat ajutor de stat, dar, în măsura în care Coca-Cola va solicita un astfel de ajutor, Guvernul îl va acorda "cu mare plăcere", întrucat ajutorul de stat este un mecanism european de promovare a investiţiilor.

MEDIAFAX

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005291 (s)